VR-barát szemüveggel próbálkozik a Sony?

Egy olyan, 2017 decemberében regisztrált, de csak a múlt héten közzétett védjegyet/szabadalmat talált a Siliconera, ami igencsak érdekes megoldás lehet azoknak, akik alapból is szemüvegesek, de szeretnének a virtuális valóságban játszani.

A szemüvegnek az az újítása, hogy szemkövető technológiával rendelkezik. Ha a VR-headset, amivel a szemüveget használjuk, észreveszi, hogy rajtunk van, akkor egy „kódolt jelet” küld, hogy kikapcsolja a készülék „hosszan bámulást érzékelő funkcióját”. Ehelyett a szemlélést wireless módon kapja a headset úgy, hogy a szemüvegbe beépített szemkövető technológiát kihasználja, és a képfeldolgozó processzor ehhez igazítja azt, amit látnunk kell.

Ez biztosan a következő PlayStation VR-hez tervezett funkció, ugyanis a 2016 őszén megjelent jelenlegi modell (ami egy kisebb frissítést kapott azért, de nem számottevőet) nem rendelkezik szemkövetéssel. Ettől függetlenül az is érdekes, hogy külön szemüveggel is jöhet a következő generációs VR-headset, hogy azon legyen a szemkövető szenzor.

Ennek akkor lehet értelme, ha az árazás megfelelően alacsony lesz a terméknek (és úgy általában a virtuális valóságos készülékeknek), de mivel ez még abszolút a jövő zenéje, csak találgatni tudunk. Az viszont már fix, hogy a Sony mer újítani itt is.

A következő generációs PlayStation VR-t még nem jelentették be, de ezek a védjegyek láttán ki lehet bátran jelenteni, hogy a Sony készül már alaposan a next-genre. Talán 2020 környékén hallhatunk először hivatalosan is az új headsetről.

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu