PlayStation Plus Premium érkezne a PlayStation 5 mellé 2020-ban?!

Ha a hír igaz, egészen exkluzív nyalánkságokat kapnak majd azok, akik az új PlayStation mellé előfizetnek az új PS Plus szolgáltatásra.

A PlayStation 5 valamikor 2020-ban várható és a szédítő technikai paraméterek mellé egészen új lehetőségekkel is kibővül majd. Az egyik ilyen új lehetőség azonban meglepő módon nem hardver, hanem szoftver oldalról érkezik és PS Plus Premiumnak hívják – írja a SegmentNext. Az online magazin állítása szerint egy magát megnevezni nem akaró európai fejlesztő, aki egy PS5 nyitócímen dolgozik írt nekik arról, hogy érkezik a PS Plus Premium. Az ősrégi PS Plus prémium verziója garantált videojáték bétákat, sőt alfákat is kínál kipróbálásra, továbbá saját szervert is indíthatunk majd vele.

Ezenfelül a szóban forgó fejlesztő nem árult el semmit az új szolgáltatásról. Azt viszont megemlítette, hogy a PS Plus Premium párhuzamosan működik majd a régi, hagyományos PS Plus-szal, tehát azért az sem fog eltűnni. Mivel a Sony nem fog megjelenni a 2019-es E3-on, így talán a PS Plus Premium részleteiről a State of Play, vagy a 2019-es PlayStation Experience alatt lebbentik fel a fátlyat.

Ha a kiszivárogtatott hír igaz, akkor a Sony várhatóan még a PS5 megjelenése előtt leteszteli majd PS Plus Premium alfa és béta verzióját.

A SegmentNext egyébként írt a PS5 várható technikai paramétereiről is – szintén az említett fejlesztő kiszivárogtatása alapján.

PlayStation 5 várható technikai paraméterek:

  • CPU 7nm Ryzen 8 mag 16 threads
  • GPU 7nm Navi architektúra 14TF
  • 24GB Gddr6 + 4gb ddr4 for OS
  • 2tb HDD
  • 8k upscaling

Lesz tehát lehetőség arra, hogy a PlayStation 5-tel a felbontást 8K-ra upscale-ezzük – tehát nem natív 8K felbontásról, hanem felhúzott grafikáról van szó. A 4K natív felbontás viszont állítólag garantált a legtöbb játéknál, főleg a nyitócímeknél várhatunk erre. A fejlesztő emellett még a PS5 nyitóáráról is beszélt, amely állítólag 499 dollár (~142.215 Ft.) lesz, tehát 100 dollárral kerül majd többe, mint a PlayStation 4 induláskor, viszont állítólag ez éppen 100 dollár veszteség lesz a Sony-nak a korai előállítási költség tekintetében.

Természetesen a fenti információkat erős fenntartásokkal kell kezelni: erre a SegmentNext is figyelmeztet és mi is kihangsúlyozzuk. Még az idén, decemberben jön a PlayStation Experience, szóval akkor lehet majd nagy bejelentésekre számítani. Bizony, addig még jó sokat kell aludni…

Forrás: SegmentNext

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu