Paper Beast: nem papírsárkány, az Another World alkotójától! [VIDEO]

Az Another World-öt, a From Dustot, vagy például a Heart of Darkness-t létrehozó Eric Chahi stúdiójában, a Pixel Reefben készül ez a játék, amit érdemes lesz fél szemmel nyomonkövetni…

Chahi a PlayStation Blogon beszélt a PlayStation VR-ra (és később PlayStation 4-re) készülő Paper Beastről. Chahi a Unity Engine fizikájával próbálgatott pár dolgot pár éve, miközben pár új játékmenetbeli elem volt a fejében – így született meg a játék koncepciója, és közben létrehozta a saját, új stúdióját is. A Paper Beastben egy teljes ökoszisztémát akart a csapat létrehozni úgy, hogy egyedi vadvilág is van benne. Izgalmat akartak összehozni, miközben egy, az emberiség által nem látott területet járhatunk be. Egyfajta szimulációhalmazról van szó, de bevallottan egy virtuális utazásnak nevezi Chahi is a „papírszörnyeteget”, amiben nem lesz párbeszéd, és dialógus sem – pont úgy mint az Another Worldben, vagy, egy frissebb példával élve, a Journey-ben!

A vadvilág reagálni fog arra, hogy miként közelítünk hozzájuk, úgyhogy egyedi kapcsolat jöhet létre közöttünk, ám ki kell emelnünk, hogy nem egy istenjátékról (pl. Populous!) van szó, de „lesznek ilyen elemek” a Paper Beastben. Miért is a PlayStation VR-ra esett a választás? Nos, Chahi szerint őt mindig is lenyűgözte a három dimenziós immerzió, az elmerülés az adott termékben/játékban, és a térbeli audiónak nagy szerepe van a játékban, és ezért van három alkalmazott a Pixel Reefben, akik teljes munkaidőben csak a hangzással foglalkoznak.

A Paper Beast (), ami egy „játékos felfedezés, ami sok adatból megszületett színes ökoszisztémaként” van jellemezve, 2019 végén jön PlayStation 4-re, és VR nélkül PlayStation 4-re 2020-ban fog kijönni. Chahi újra nagyot dob?

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu