Octopath Traveler: PC-re tart! [VIDEO]

A Nintendo Switch egyik (eddigi) exkluzív játéka, az Octopath Traveler nemsokára a Steamen is felbukkan.

A Square Enix RPG-je júliusban jött ki a Switchre, és rövid időn belül nagy sikert aratott – ezek után nem csoda, hogy egyrészt egy okostelefonos előzmény játék, az Octopath Traveler: Champions of the Continent is készül, másrészt pedig az sem, hogy maga az alapjáték is portot kap. Az viszont már igazán meglepetés, hogy először nem mondjuk PlayStation 4-re vagy Xbox One-ra ugrik át a játék, hanem PC-re!

„Osterra gyönyörű, de veszélyes világában az Octopath Traveler nyolc egyedi hőst enged kezelni. Mindenkinek egyedi képessége, motivációja és történetszála van. Olbeic egy tapasztalt lovag, aki törleszteni kíván, Cyrus egy tanuló, akinek könyvből szerzett ismeretei nem mindig azonosul a józan ésszel, Tressa egy lelkes kereskedő, aki körbeutazza a világot, hogy erősítse képességeit, Ophelia egy nemes pap, aki Osterra szent helyeit meglátogatja zarándoklata során, Primrose egy bukott nemes, akinek küldetése megbosszulni a meggyilkolt apját, Alfyn egy naív gyógyszerész, aki mindenáron segíteni akar az embereknek, Therion egy tehetséges tolvaj, aki lehetetlen helyzetbe került, és H’annit egy profi vadász, aki az elveszett mesterét kutatja.

A játékot bármelyik karakterrel elkezdheted, és a csapatodat bármilyen sorrendben/formátumban létrehozhatod. Mindenkinek eltérő besorolásai és egyedi cselekedetei vannak – olyan képességek, amiket a harcok kívül használhatnak a kalandjuk előremenetele érdekében. Például Therion lophat az NPC-ktől, Olberic jóformán bárkivel harcba szállhat, és H’annit megszelidítheti a vadállatokat.

A csapat kalandjai során nyolc nagy régiót járhatsz be tele történettel, mellékküldetésekkel és borzalmas lényekkel, akik ellen megküzdhetsz. A harci rendszer olyan, amit könnyű megérteni, de eközben az impresszív mértékben taktikailag átszőtt. A célpontjaid „megtöréséről” szól – minden ellenfélnek van egy pajzsa, és az ellenfeleid gyengeségét kell kihasználni, hogy sebezhető állapotba kerüljenek, amivel lényegében egy kör erejéig elkábultak lesznek.

[…] az Octopath Traveler realisztikus 3D-s környezeteket kombinál klasszikus RPG-k által inspirált karaktersprite-okkal. Ez egy igazán egyedi, és abszolút elkábító vizuális stílus, főleg mozgásban,” írja a Square Enix.

Az Octopath Traveler június 7-én érkezik PC-re angol és japán hangsávval, illetve angol, francia, olasz, német, spanyol, japán, illetve hagyományos és egyszerűsített kínai feliratokkal, és a Square Enixet ismerve Denuvóval. Akinek régebbi PC-je van, készülhet a lassú töltési időkre, az itt-ott belassulásra, és a véletlenszerűen igényelt internetkapcsolatra.

Forrás: Gematsu

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu