Újabb részletek a Visceral törölt Star Wars-játékáról!

Amy Hennig – az Uncharted egyik fontos fejlesztője a 4. részig; az Electronic Artsnál a már megszűnt Visceral Gamesnél dolgozott a Ragtag kódnevű, egyjátékos Star Wars-játékon – a Star Wars Jedi: Fallen Order bemutatása után újra beszélt az el nem készült játékáról.

Hennig az Eurogamernek beszélt eléggé részletesen a Ragtagről, amit azóta az Electronic Arts vancouveri stúdiója vett át, hogy átdolgozza multiplayer-központú, élő szolgáltatásos megközelítésűre azt. (De az is lehet, hogy törlésre került teljesen – voltak erről is pletykák.) „Azzal kellett dolgoznom, amire [az Unchartedben] rájöttem a pulp kaland műfaj „lebontásával” kapcsolatban, majd azt kellett mondanom, hogy oké, a Star Wars ebbe a kategóriába tartozik, de vannak meghatározott dolgai, amiben eltér, vagy legalábbis a fő inspirációnktól (ami természetesen Indiana Jones volt) eltért. Értelemszerűen csalódott vagyok, hogy nem tudom megosztani a játékot, mert szerintem igazán király és lenyűgöző volt.

A Star Warsban nem csak a főgonoszok, hanem a hősök között is váltottunk. Szóval mondhatnád, hogy oké, Luke a történet főhőse, de aztán megnézed Hant és Leiát, és ők is azok valamelyest. Aztán ott van a Zsivány Egyes, a Lázadók animációs sorozat – azok is együttes történetek. Ez a Star Wars DNS-ének a része, nem? De a mi esetünkben a játszható karakterek párhuzamosak lettek volna, mert így működik a franchise. Csak úgy érheted el a céljaidat, ha együttműködsz, vagy egy időben cselekszel a többiekkel, vagy ha egyszerre csinálod ezt a kettőt. Fő példaként mindig is a Halálcsillagról való menekülést említettük.”

Hennig erre a tweetre is reagált, amit az Electronic Arts Star Wars-fiókja írt („Nincsenek mikrotranzakciók. Nincsenek lootboxok. És nem, nem adjuk hozzá a játékhoz később ezeket. Egy egyjátékos Star Wars-történet azoknak, akik készen állnak arra, hogy Jedik legyenek.”): „Ez fura! Őszinte leszek, ez az EA Star Wars fiókján van, szóval ez biztosan a terv része, de nem tudom, hogy direkt utal-e a korábbi kommentekre, miután a mi projektünket megölték? A Respawn játékának megvan az az előnye, hogy már nagyban fejlesztett állapotban volt az, amikor a csapatot felvásárolta az EA.”

Hennig szerint az Electronic Artsban megejtett vezetőség-váltás miatt is felbukkanhatott az említett tweet, és elismerte, hogy bár lett volna a Ragtagben egy kis Uncharted-utánérzés, lett volna eltérés rendesen. Kár, hogy a Visceralt az Electronic Arts becsukta.

A Star Wars Jedi: Fallen Order november 15-én érkezik PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu