Assassin’s Creed: Unity: annyira részletes, hogy segíthet újáépíteni a leégett Notre-Dame-ot

A 2014-es Assassin’s Creed: Unity a nagy francia forradalom alatt, Párizsban játszódott és a főszereplő orvgyilkossal a Notre Dome-ot teljes egészében – kívülről-belülről is – be lehetett járni.

A játékban szereplő katedrális szinte tökéletes digitális mását most arra is fel lehet használni, hogy a játékban látott modellek alapján helyreállítsák Párizs hétfőn majdnem megsemmisült ékkövét.

Igazi sokként érte hétfőn a nyugati világot, amikor komoly tűz pusztította a párizsi Notre-Dame katedrálist, amelynek tetőszerkezete és úgynevezett huszártornya is megsemmisült a katasztrófában. Hogy pontosan mennyi időbe telik majd a helyreállítás, azt még nem tudni, de a tervezőknek minden információra szükségük lesz, hogy a katedrálist eredeti állapotának megfelelően építsék újjá. Mi már egy ideje jól tudjuk, hogy van egy videojáték, ahol a Notre Dame tökéletes, digitális mását megtalálhatjuk…

A Ubisoft által készített Assassin’s Creed: Unity 2014-ben jelent meg, a játék helyszíne pedig a forradalmi Franciaország, a felhasználók így a korabeli Notre-Dame-hoz is elmehetnek. A játékban található katedrális szinte egy-az-egyben a valódi, a katasztrófa előtti katedrális mása, így tökéletes arra nézve, hogy a tervezők felhasználják az igazi rendbe hozásához – írta a Business Insider.

Furcsának, hihetetlennek hangzik? Nos, a játék egyik level designere (aki a pályaszerkesztésért felelős), Caroline Miousse nem kevesebb mint két évet töltött azzal, hogy munkájának 80%-ban (!) a Notre Dame-ot dokumentálja és egy-az-egyben visszaadja a játékban. Ahogy ezen a képen látható, Caroline itt is éppen a Notre Dame-on dolgozott.

A Unitybe került Notre-Dame ráadásul nem csak kívülről látható, a játékosok a katedrális belsejét is felfedezhetik. Erre azért is volt egyébként a játékba szükség, mert Arno Dorian, a játék főszereplő asszaszinjával az egyik orvgyilkosságot a szervezete megbízásából a katedrális belsejében kellett végrehajtani, méghozzá úgy, hogy a Notre Dame-t teljes egészében feltérképezzük a megfelelő megközelítéshez, kívülről-belülről.

Maga Caroline Miousse egyébként nemrég nyilatkozta, hogy annyira kemény munkát végzett két év alatt a Notre Dame minden apró részletével, hogy azt szerinte nagyszerűen fel lehetne használni a katedrális rekonstrukciójához, ami különösen amiatt lenne hasznos, mert ennyire részletesen, digitálisan sehol sincs dokumentálva ennyire részletesen, tehát kevés olyan forrás van, amelyre a szakemberek támaszkodhatnak.

Az Assassin’s Creed: Unity-ról mi egyébként 2014-ben is úgy gondoltuk, hogy – a nagy botrányt kavart bugok ellenére is – kiválóan sikerült része a sorozatnak, mai szemmel nézve pedig nem csak azért van nagy értéke a játéknak, mert a Notre Dame-ot teljes pompájában egy jó ideig már csak itt láthatjuk, hanem azért is, mert egyike a legszebb Assassin’s Creed játékoknak, döbbenetes környezet és tömegábrázolással, továbbá a Ubisoft a klasszikus Assassin’s Creed játékmenetről az Assassin’s Creed: Origins óta lemondott egy erősen szerepjátékos irányt vett gameplay érdekében…

Forrás: Business Insider

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu