Aliens: Crucible: Mass Effect, csak sokkal ijesztőbb! [VIDEO]

A név nem véletlenül nem lehet olyannyira ismerős!

Chris Avellone, aki korábban az Obsidiannál is megfordult (ő írta ugyanis a Star Wars: Knights of the Old Republic II történetét, és a folytatással kapcsolatos ötleteit is megosztotta pár napja), a VG247-nek elárulta, hogy bizony az Obsidiannak volt egy Alien-projektje, ami az Aliens: Crucible nevet kapta. „Ez olyan lett volna – és ez most egy durva összehasonlítással élek – mint a Mass Effect, csak sokkal ijesztőbb lett volna. Igazán meg akartuk csinálni, de ekkorra a SEGA (ha jól emlékszem) kiadói/menedzsmentes kapcsolatai oda jutottak, hogy már unták az Obsidiannal való munkát. Mindenki, aki az Aliens: Crucible-n dolgozott, nagyon izgatott volt. Egy igazán király játék formálódott, a prototípus is menő volt… de aztán jött a SEGA, és azt mondta, hogy nem!

A párbeszédeket stresszel telivé és ijesztővé teheted – hogyan hozod ezt össze úgy, hogy közben egy alien bármikor megtámadhat? Nem tudsz fedezékbe vonulni egy párbeszéd közben, miközben megpróbálod kitalálni, hogy mit is csinálj,” mondta Avellone. Az Aliens: Crucible-ből egy kis videót láthatunk is alant – de kár, hogy sosem készült el.

Aliens: Crucible? Ezt az RPG-t még 2006-ban jelentette be a SEGA nem sokkal azután, hogy megszerezte az Aliens licenszét. Hivatalosan meg is erősítette 2008-ban a cég PlayStation 3-ra, Xbox One-ra és PC-re, majd 2009-ben törölte. Azután 2013-ban jött az Aliens: Colonial Marines, ami pocsék volt, majd 2014-ben az Alien: Isolation, ami meg király. Utóbbira lett volna folytatással kapcsolatban ötlete a Creative Assemblynek, de nem biztos, hogy lesz belőle valami…

Most mi a helyzet? Van a januárban iOS-re és Androidra (!?) kijött Alien: Blackout Amanda Ripley-vel, és a 2015-ben alapított, korábban a Neverwinteren, Star Trek Online-on, City of Heroeson, BioShock Infinite-en, Borderlandsen, DOOM-on, és Metroid Prime 3-on dolgozó egyénekből verbuvált Cold Iron Studios egy új shooteren dolgozik PC-re és konzolokra…

Forrás: GameSpot

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu