Nextgen Xbox vagy PS5? Kiszivárgott volna, melyik lesz az erősebb konzol?

Vajon a Nextgen Xbox vagy PS5 lesz az erősebb? Ezt itt a kérdés!

Ezen a héten a Sony Interactive Entartainment (illetve konkrétan Mark Cerny Wirednek adott interjújában végre konkrétan bejelentette, hogy a PlayStation 5-nél milyen technikai paraméterekre lehet majd számítani. Ezek között az is szerepelt, hogy a konzol visszafelé kompatibilis lesz a PS4-gyel és 19-szer gyorsabban tölt majd, mint az előző generációs konzol – hála az új SSD meghajtóknak.

Emellett ray-tracingre képes AMD Ryzen 2 CPU-val és Navi GPU-val, továbbá egy különleges SSD-vel rendelkezik majd, és a 3D-s audió, illetve a VR is nagy fontosságot fog kapni benne.

Bennfentesek állítják…

Ugyanakkor a PlayStation rajongók számára mégis rossz hírünk van. Egy korábbi szivárgással összefüggésben Ainsley Bowden, a Seasoned Gaming nevű lap főszerkesztője azt állítja, hogy bennfentesektől tudja: a következő generációs Xbox, amelynek Xbox Anaconda kódneve van, erősebb konzol lesz, mint a PlayStation 5 – írja a Comicbook.

Hogy ez pontosan mit jelent, azt maga Bowden nem fejtette ki, viszont az IGN Magyarország egy korábbi forrásra hivatkozva tudni véli, hogy az erősebb, optikai meghajtóval szintén rendelkező Anaconda belsejében egyedi 8 magos / 16 szálas Zen 2 CPU, egyedi Navi 12+ teraflopos GPU, 16 GB GDDR6 memória és 1 TB-os NVMe, 1+ GB/s sebességű SSD fog elhelyezkedni.

Sem Bowden Twitteréből, sem az IGN forrásából sem lehet biztosan tudni, hogy az Xbox tényleg erősebb lenne, vagy hogy ezek a specifikációk valósak lennének-e, szóval erről az „erőfölényről” való információt azért érdemes egyelőre fenntartásokkal kezelni… Ti egyébként mit gondoltok erről az egészről? Nektek mennyire számít, hogy melyik konzol erősebb? És főleg: nextgen Xbox vagy PS5? Melyiket választanátok?

FORRÁSOK: IGN  Comicbook

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu