Egy korrekt játék ingyen, amit hamarosan egy másik is követ! [VIDEO]

A második cím esetében a csavar az, hogy kap egy kis ráncfelvarrást, de addig is ingyen meg lehet majd szerezni a jelenlegi változatot.

Nos, kezdjük az elején. A jelenlegi ingyenes játék egy olyan sci-fi RPG, ami anno nekünk is igencsak bejött 2014-ben. A SuperGiant Games által fejlesztett Transistorról van szó, amit az Epic Games Store-on ingyen be lehet húzni még közel két hétig. Korrekt izometrikus, stratégiát igénylő játékról beszélhetünk, ami május másodikáig szerezhető be anélkül, hogy pénzt kellene kiadnunk érte.

Május másodikától pedig a következő játék az Epic Games Store-on a World of Goo lesz. A 2008-ban kiadott puzzle játék felújításáról mond pár gondolatot Kyle Gabler, a játék tervezője, művésze és zeneszerzője: „Már tíz éve volt, hogy utoljára dolgoztunk a World of Goo PC-s verzióján. 2009-ben 4:3-as képaránnyal, 800×600 felbontáson futott. Manapság a legtöbb számítógép nem is tud ebbe a régi felbontásba lépni anélkül, hogy villódzna vagy glitchelődne a kép. A játék lefagyasztja a gépedet, ha egynél több monitort használsz. Ezért az utóbbi pár hónap során újraépítettük a játékot Windowsra, Macre és Linuxra, és most újra remekül kellene működnie a modern számítógépeken. Alapból egy modern 16:9 képaránnyal fut majd, olyan méreten, amilyenen szeretnéd. Több dolgot is fejlesztettünk az évek során más platformokon – mint a Nintendo Switchen -, úgyhogy az ottani dolgokat is áthozzuk.

Szegény szerverünk folyamatosan stresszelt és lekapcsolt [és emiatt néhány éve le is lett kapcsolva]. A játék összes jelenlegi verziójában, beleértve azt is, amit az Epic Games Store-on fogunk kiadni, a játék egyes részeit átterveztük, hogy ezt a változást nyomon kövesse. [A GooFans.com] ranglétrarendszere sokkal jobb mint ami nekünk volt.” (Tehát a játékban nem lesz alapból leaderboard.)

A World of Goo új kiadásában is lehetőségünk lesz a régi, eredeti grafikát is használni. A frissített kiadás idővel mindenütt meg fog jelenni, de először az Epic Games Store-on fog felbukkanni. Addig pedig töltsük az időnket az eredeti kiadással…

Forrás: VG247, PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu