Felújítást kap a XIII! [VIDEO]

A Microids bejelentette, hogy a PlayMagic már készül a 2003-ban kiadott XIII felújításával.

Nos, ennek a játéknak egy kicsit körülményes helyzete van – eredetileg 2003-ban a PS2/Xbox/PC/GameCube négyesen (és egy évre rá Macen) bukkant fel a Ubisoft fejlesztése. Ez egy cel-shaded FPS volt, ami az 1984-ben kiadott belga képregény-sorozat, a XIII első öt részén alapult. (Ezt Jean Van Hamme írta, és William Vance volt a művész a projekt mögött.) Szóval, ebből jön egy új kiadás 2019-ben, és úgy tűnik, hogy a Ubisoft echte elhagyta a licenszet – máskülönben a szintén francia Microids hogyan tudott volna rá szert tenni?

„Bújj „Tizenhárom” [Jason Fly – a sajtóközleménynek sikerült kihagynia ezt… – a szerk.] bőrébe. Ő egy tehetséges katona, aki elvesztette emlékeit, és azzal vádolják, hogy ő ölte meg az Egyesült Államok elnökét. Sérülten és amnéziától szenvedve térsz magadhoz Brighton Beachen, és csak egy kis kulcs, illetve a kulcscsontod melletti XIII tetoválás az egyetlen nyomod. Most az a feladatod, hogy válaszokat keress a szóló kampány harmincnégy pályája során. Ne aggódj, az utad során megtalálod a megfelelő fegyverarzenált is,” mondja a sajtóközlemény.

Most nem megyünk bele a Microids és a PlayMagic kommentjeibe, mert azt mondják, hogy remake-et készítenek. A Resident Evil 2 januárban, na az remake volt. A Resident Evil első része 2002 környékén a GameCube-on (amit végül felújítottak a mostani konzolgenerációra is), na AZ remake volt. Az pedig, hogy „modernizáljuk a grafikát, hangokat, és az animációkat”, amit Giuseppe Crugliano, a PlayMagic vezérigazgató-kreatív rendezője mondott a XIII felújításáról, márpedig nem tűnik remake-nek, hanem remasternek. Lásd Assassin’s Creed III Remaster.

Remélhetőleg idén is megállja majd a helyét – a XIII felújítás (és ezzel elkerüljük a remake/remaster vitát – teaser videó van csak, a két koncepciós kép pedig felettébb nem mond sokat…) november 13-án jelenik majd meg PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switchre, PC-re és Macre, és fizikai kiadást is terveznek a microidsosok…

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu