Tovább növekedhetnek a konzolok árai!

Az Európai Unió publikált egy tizenegy oldalas listát, amiben olvashatjuk, hogy milyen, Amerikából származó termékekre vethet ki behozatali vámilletéket.

Nem csak Kína és az Egyesült Államok között van tarifaháborúra esély, hanem most az Európai Unió is erre léphet az USA ellen – a Boeing és az Airbusnak adott támogatásokból indult ki itt a vita. Az Airbus ugye az európai cég, a Boeing pedig az amerikai. Ebbe most ne is menjünk bele részletesen – a lényeg az, hogy az Egyesült Államok közölte, hogy milyen termékekre vethet ki illetéket (összesen tizenegy milliárd dollár értékben – ez már több mint háromezer milliárd forint), amire az EU az egy bekezdéssel feljebb linkelt PDF-ben sorolta, hogy a behozatali illetékkel érintett termékek között (pl. ketchup, táska, ilyesmi…) a konzolok is ott vannak.

Az Európai Unió azt reméli, hogy eloszlana a termékek között az árnövekedés, de ettől függetlenül – ha tényleg bevezetésre kerül a plusz adó – a PlayStation 4, az Xbox One és a Nintendo Switch is drágulhat valamelyest az árakkal, és akár a next-gen konzolok is így járhatnak, ha a vita folytatódik az EU és az USA között.

Ezzel csak egy a probléma. Magyarországon már alapból drágábbak a konzolok, többek között a 27%-os ÁFÁ-nak „köszönhetően”. (És akkor még nem mentünk bele abba, hogy a jövedelmekkel nem valami arányos az árazás.) Egy PlayStation 4 Pro játék nélkül 139 900 forint egy bolthálózatban. Ez ~437 euró átszámítva. A PlayStation 4 Pro ajánlott ára euróban pedig 400.

Ha bevezetésre kerül a plusz behozatali tarifa, akkor esélyes, hogy errefelé még inkább növekedni fognak az árak, úgyhogy mi fogjuk húzni a rövidebbet…

Forrás: The Guardian

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu