Felértékelődött az Assassin’s Creed: Unity a Notre-Dame-katasztrófa óta!

Az Assassin’s Creed: Unity Xbox Live-kódja a G2A.com oldalán 450 forintért volt megvásárolható. A héten bekövetkezett Notre-Dame-i katasztrófa után pedig megnövekedett az ár. 5-10%-kal? Nem, a francokat – kb. 7800 forintért lehet megvásárolni már a játékot. Ott a link, meg lehet nézni – több mint tizenhétszer drágább mint korábban volt! PC-n nem olyan rossz a helyzet, de még mindig érdekes a szituáció – a G2A.com-on eddig kb. 1200 forint volt az ár, de itt is jó hatszoros emelkedéssel felment 7000-re.

Miközben a többi platformon (PlayStation 4, Xbox One) növekedett az ár, a PC-n eközben ingyenes is be lehet szerezni az Assassin’s Creed: Unity-t! Épp ezért is érthetetlen az áremelkedés (még a PC-s kiadás esetében is) – a uPlayen ha ide kattintunk, akkor április 25-én, helyi idő szerint kilenc óráig lehet hozzáadni a uPlayes könyvtárunkhoz a 2014-ben kiadott Assassin’s Creed-játékot, ami utána ott is marad majd.

A probléma csak az volt, hogy annyira sokan ugrottak rá az akcióra, hogy a Ubisoft szerverei konkrétan felmondták a szolgálatot – az összeroskadásra (és az ebből fakadó karbantartásra) pedig a francia kiadó úgy határozott, hogy megemeli a szerverkapacitásokat. A Ubisoft nem állt itt meg: a Notre-Dame felújítására fél millió eurót (kb. 165 millió forintot) ajánlott fel – az ő játékukat használják fel arra amúgy, hogy minden részletében felújíthassák a katedrálist, úgyhogy ez igazán nemes gesztus a részükről.

Az Assassin’s Creed: Unity-t eközben a Steamen megtámadták a felhasználók az értékelésekkel… de ezúttal nem negatív kritikákat kap a Ubisoft játéka, hanem pozitív véleményekkel halmozták el a játékosok azt! Az utóbbi négy nap során több mint 500 pozitív vélemény jött be, ami jóval több mint az azt megelőző átlagos napi 10. Sokan igazán szívmelengető, pozitív kommenteket írtak, megköszönve azt is, hogy ingyenesen elérhető lett ideiglenesen a játék: „Köszönöm a Ubisoftnak és az Assassin’s Creed: Unity-nek, hogy lehetőséget adtak arra, hogy átélhessük, milyen is volt a Notre-Dame. Isten éltesse Franciaországot!”, „Szó szerint a Notre-Dame lángrakapása előtti éjszakán fejeztem be a Unity-t. Túl azon, hogy igazán feldúlt vagyok egy ilyen történelmi veszteség miatt (ami miatt még könnyet is hullajtottam), közel éreztem magam hozzá, mert „ott voltam az előző éjszakán”.” – idézünk két tesztet.

Nos, ezeket is eltávolítja a Steam? Ugye nem?

Forrás: PCGamer, PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu