Kínába lép a Nintendo Switch, már van pozitív hatása is!

A PlayStation 4 és az Xbox One után végre a Nintendo Switch is elérhető lesz hivatalosan is a kommunista országban.

A Reuters arról ír, hogy a Guangdong tartományi kormányweboldalon az olvasható, hogy egy Nintendo Switch a New Super Mario Bros. U Deluxe „tesztverziójával” terjesztési engedélyt kapott, és a terjesztő a Tencent Holdings lesz. Pont az a Tencent, ami világszerte egyre inkább terjed (Ubisoft, Epic Games…). Guangdong? Nos, az Kína egyik ipari központja Shenzhennel, amitől nincs olyan messze Hong Kong sem…

Nem sokkal később már arról számolt be a Reuters hírügynökség, hogy a Nintendo részvényei tizenhét százalékkal növekedtek a tokiói tőzsdén, és erre 2016 júliusa óta nem volt példa. Akkor indult el ugyanis a Pokémon Go nevű fenoména… nos, és az Egyesült Államokban is egy laza 12%-os emelkedést mutattak be a nagy N részvényei!

Még nem tudni, hogy a Kínai Kommunista Párt központi szervezeteitől is szükség lesz-e engedélyekre, de mindenesetre ez egy jó jel a Nintendónak. A kínai piac ugyanis igencsak nagy, és itt lehetőség van a pénzszerzésre. (Ám emiatt még érdekes lesz látni, hogy mikor bukkan fel majd valami Switch-klón, mert kizárt, hogy ez ne történjen meg…)

Szóval majd meglátjuk, hogy mekkora sikere lehet Kínában a Switchnek – a PlayStation 4 és az Xbox One ugyanis hatalmas teret nem tudott nyerni, mivel a PC-s és a mobilos piac igencsak erős arrafelé…

Forrás: Gamesindustry, Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu