Samsung összehajtható telefon: elhalasztják a kiadását!

TECH HÍREK – Konstrukciós hiba miatt késik a Samsung Galaxy Fold

Pénteken került volna piacra a Samsung Galaxy Fold, azonban az újságíróknak küldött első teszttelefonok közül több képernyője egy-két nap alatt több helyen is megrepedt, a cég kénytelen volt elhalasztani a megjelenést és visszaküldeni a készüléket a tervezőasztalra.

Az okostelefon piac évek óta stagnál, és éppen ezért a Samsung Galaxy Fold az egyik legizgalmasabb smartphone-nak tekinthető. Sajnos, pár napja – az első tesztek után –derült ki, hogy a nem kevesebb, mint 2000 euróba (átszámolva kb. 642.000 Ft.-ba) kerülő összehajtható készülék képernyője bizony törik. A nagyobb médiumoknak kiküldött tesztpéldányok közül ugyanis jó pár Samsung Galaxy Fold kijelzője a rövid tesztelés során is eltört, elromlott.

Éppen ezért a Samsung még húsvét hétfőn adott ki egy angol nyelvű közleményt, melyben arról írnak, elhalasztják a mobil kiadását. A tesztelők konkrétan azt fedezték fel, hogy az elromlott készülékeknél rosszul tervezték a készülék zsanérját, így azt nem bírja ki a nyitogatásokkal járó terhelést – egy összehajtható mobiltelefon esetében ez pedig elég nagy probléma. A problémákat tetézheti, hogy a kijelző működését az eszközbe bejutó szennyeződések is gátolhatják.

Vissza a tervező asztalra!

Még nem tudni, hogy mennyi idő múlva kerül majd boltokba a Galaxy Fold, de egy ehhez hasonló hiba kijavítása egész biztosan nem lesz két perc. Ráadásul még az egységek legyártása is időbe kerül. A Samsung éppen ezért most csak annyit ígért, az új megjelenési dátum bejelentése is hetekbe telhet.

A Samsung tervezőmérnökei egyébként már korábban követtek el fatális hibákat: konkrétan a 2016 nyarán piacra dobott Galaxy Note7 esetében történt, hogy a vállalat teljes termékvisszahívásra kényszerült, lévén több felhasználó telefonja is felrobbant vagy lángra kapott. Miután a készüléket a gyártó visszahívta, azonban a második körben biztonságosnak ígért modellek is felgyulladtak, ezért azokat is visszahívták.

Idén márciusban pedig arról kellett írnunk, hogy a Samsung Galaxy Edge volt rendkívül „robbanékony hangulatban”…

Forrás: BBC

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu