PlayerUnknown’s Battlegrounds: vége a nepáli tiltásnak!

A nepáli legfelsőbb bíróság úgy döntött, hogy felfüggeszti a battle royale játék tiltását.

Nemrég két ország is úgy határozott, hogy megelégelte a battle royale játékok legalább egyikét – míg Irán nem csak a PlayerUnknown’s Battlegroundsot és a Fortnite-ot tiltotta be, addig Nepál csak az előbbi esetében tiltotta le a hozzáférést. (Mindkettőről szó esett korábban.) A The Himalayan Times arról ír, hogy a legfelsőbb bíróság Nepálban arra utasította a kormányt, hogy mutasson be egy indokot a népszerű battle royale játék betiltása érdekében.

Ishwar Prasad Khatiwada bíró Nepál alkotmányának tizenhetes cikkelyére utalt, amiben az áll, hogy az országban az önkifejezés szabadsága biztosított, és abban kifejtették, hogy milyen esetekben törvényes közbeavatkozni, ám a kormány tiltása ebbe beleütközött. Ha még emlékszünk, a múlt héten azért döntött a kormány a játék tiltása mellett, mert a gyermekek figyelmét eltereli a házi és iskolai munkájuktól a PlayerUnknown’s Battlegrounds (ami ráadásul állítólag erőszakossá tette a függőket), de a kormány telekommunikációs felügyelő szervezetének helyettese nem tudott konkrét példával előállni.

Úgyhogy Nepálban most újra szabadon lehet játszani a „PUBG-vel”, ám ha a kormánynak sikerül-e esetleg valamit felhoznia a játék ellen (mint például négy indiai városban), akkor sikerrel járhatnak. Addig viszont megy a battle royale.

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu