Nemsokára itt a PC-s játék halála? TV-alapú játékra válthatnak több millióan?

A Jon Peddie Research (innentől JPR-re rövidítve) tanulmánya szerint 2022-re akár húsz millió PC-s játékos válthat olyan játékplatformokra, amit egy TV-n is használni lehet – itt például a Google Stadiára kell gondolni.

A JPR szerint a gyengébb, low-end számítógépekkel rendelkező PC-sek lesznek a leginkább érintettek a 2018-2022-es időszakban történő közel 20 milliós „migrációban”, de akár a hardcore PC-sek egy kisebb része is átválthat. „A PC-s piac csökkenése tovább folytatódik, mivel az innováció, ami a múltban sebességnövekedést és új, okos dolgokat hozott el, jóformán megállt, és a termékbemutatási idők kinyúltak négy évre. Ez nem egy pánikszituáció, és a GPU-s piac továbbra is elképesztő számokat generál, de vannak olyan erők, amiktől azt várjuk el, hogy az üzlet egy kisebb részét a TV-kijelzők és a hozzájuk köthető játékszolgáltatások felé tereli majd el,” mondja Jon Peddie, a JPR elnöke.

„Azt látjuk, hogy nagyobb mértékben fogynak az alacsony és középkategóriás PC-s termékek, mert a fogyasztók a játékokra szeretnék azokat használni. Ez sajnos nem generál nagyobb számokat, de a kutatásban és tervezésben, továbbá a hardverszolgáltatóknak a marketinges befektetésekben segít, és ez előrejelzi a PC végleges felhasználási modelljét: egy asztali számítógép, ami ergonomikus játékkal/számítással kapcsolatos környezetű, és magához karolja a testreszabást és a felhasználói választásokat. A TV-s kijelzőkkel használt játékszolgáltatások – függetlenül attól, hogy felhőalapú vagy sem – magába szívják a PC-től távozókat, és valószínűleg sikeresek lesznek az új belépőkkel is. A következő öt évben azt fogjuk látni, hogy a TV-s játékokhoz való hozzáféréssel rendelkező lehetséges fogyasztók száma többszáz millióval fog növekedni,” tette hozzá Ted Pollak, a JPR senior játékipari elemzője.

De hozzá kell azért tenni, hogy nem biztos, hogy a PC-től olyan sokan elmennek, mert bekövetkezhet az, hogy csak egyszerűen nagyobb lefedettsége lesz a videojáték-piacnak, és a hardcore játékosok elvárják, hogy a helyi játékélménnyel azonos szintű legyen a felhő alapú játék… csakhogy maga a Microsoft is azt mondta, hogy az xCloud ezt nem fogja elérni…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu