A Wild nem halott: Michel Ancel több fát tart a tűzben!

Aztamindenit, mekkora meglepetés: Michel Ancel nem feledkezett meg a több éve bejelentett (és azóta eldugott…) Wildról, miközben a Beyond Good & Evil 2-n is dolgozik a francia zseni, aki anno a Rayman franchise-ot is létrehozta!

A Wild Sheep Studio Montpellierben található, mégpedig egy olyan épületben, ami korábban a Ubisofté volt. Harmincöt alkalmazott lett felvéve, és a Sony 2014 óta támogatja őket a játék fejlesztésében, sőt, megállapodást kötöttek arról is, hogy PlayStation 4 (?)-exkluzív projekt legyen belőle.

„A Sony-val egyfajta second-party megállapodásunk van. A cégnek nincsen tulajdonrésze a Wild Sheep Studioban, de támogat a fejlesztési költségekben a folyamatosan felújított szerződések révén, ami a projekt adott szakaszainak elérésekor történik meg. Meg kell különböztetni ezt a first-party-tól, ahol egy cég teljesen felvásárol, vagy a third-party-tól, ami az anyacégnek időzített exkluzivitást biztosít. Egy kiadó stratégiájának része az, hogy kockázatosabb projektekre is „fogad”. Ez kockázatvállalás, főleg amiatt, mert a játék nyereségessége nagyban változó lehet, és a marketinges költsége akár ugyanakkora lehetne, mint maga a fejlesztés költsége,” mondja Céline Tellier, a Wild Sheep Studio társalapítója és rendezője.

A fejlesztés költsége kb. 300 ezer euró is lehet havonta! Nincs még bejelentett megjelenési dátum, és a csapat erősen kész arra, hogy tovább bővüljön (hangdizájn, grafikus tervezők, programozók, speciális effektekben jártasak), úgyhogy lesznek még többen is a „vadbárányoknál”.

A Wild Sheep Studio minimum 50 fősre szeretne bővülni, mégpedig úgy, hogy a környékről igyekszik tehetségeket felkarolni. Jelenleg kódprogramozókat, illetve a játékmenetre, az eszközökre, a grafikára keresnek egyéneket, de egy emberi erőforrásos (HR-es) is elkélne nekik.

Nahát, él a Wild, ami a neolitikus időszakban (időszámítás előtt kb. 10000 és 2500 között) játszódik majd egy procedurálisan generált világban (pl. No Man’s Sky). A vadvilág megjelenési dátuma még kérdéses, és emiatt esélyes, hogy csendben ez is átcsusszan a next-gen PlayStation konzolra…

Source: Latribune

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu