Megújulásra készül a Facebook: közösség-centrikus platform lesz! [VIDEO]

TECH HÍREK – iOS-en és Androidon már itt-ott meg is változott a Facebook, ami a változást vetíti előre. Nem is lesznek ezek kicsi változások, hanem éppen ellenkezőleg: a mostaniakhoz képest már-már szembe fog menni a Facebook a szokásokkal – írja a The Verge.

Az FB5 névre hallgató új dizájnban nagyobb hangsúlyt fog kapni az Events (Események) és a Groups (Csoportok) – az utóbbi áthelyezésre került (mobilon!) a menüsor közepére. A felhasználók személyre szabottan kapják majd a posztokat a csoportokból, és javaslatokat is kapnak arra az érdeklődési körük alapján, hogy milyen másik csoportokhoz csatlakozzanak. Ez annyira is nagy kaliberű módosítás, hogy a Facebook szerint – amint életbe lép a változás – a feedről is posztolhatunk bármelyik csoportba, aminek tagja vagyunk.

Az Events pedig pont a Groups mellett került a menüsoron elhelyezésre. Részletesebb térképet kapunk arról, hogy az általunk érdekelt események mennyira közel vannak. Az egész mögött az az elképzelés áll, hogy gyorsan kereshessünk új eseményeket, rendezzük a naptárunkat, és gyorsan áttekinthessük, hogy a barátaink milyen rendezvényeket tartanak (vagy milyen nyilvános rendezvények vannak) – lényegében azt akarja Mark Zuckerberg, hogy menjünk ki és legyünk jelen.

Egy új funkció is van, a Meet New Friends: a Facebook azt szeretné, hogy a közös érdeklődési körrel (pl. azonos zenét kedvelnek, ugyanott dolgoznak, ugyanoda jártak iskolába…) rendelkező személyek kapcsolatot létesítsenek egymással (mint régebben). Ez is be fog kerülni az új dizájnba.

Konkrétan a főoldalon a feed olvasásának vége (mondjuk ez azt, aki már alapból sem használja azt, nem érinti), de az nem fog eltűnni – a Facebook csak megváltozik egy közösség-centrikus platformmá. Az iOS és az Android után a számítógépeseknek egy későbbi időpontban fog megjelenni az áttervezett felület.

Már csak az a kérdés, hogy a monetizációt hogyan oldják meg, mert tuti, hogy elérik, hogy pénzért képesek legyünk hirdetni a rendezvényünket. Pénzt is tennénk erre. Amúgy talán azt kéne megcsinálniuk, hogy le lehessen tiltani oldalmeghívásokat másoktól, mert az kifejezetten idegesítő. De legalább lesz sötét mód..

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu