A Valve Index lesz az első, amelyik a VirtualLink standard USB kábelt használja majd

A VirtualLinkkel egyetlen kábel elég lesz majd a kapcsolathoz.

A virtuális valóság mindig is olyan technológia volt, amely valahogy sohasem tudott igazán átütő sikert elérni. Ha most a gyér játékfelhozataltól, vagy (a gyengébb VR technológiák esetében – például: PSVR) homályosabb képtől eltekintünk, akkor még itt van az iszonyatos kábelrengeteg, amely kellemetlen érzést okozhat játékon belül és kívül egyaránt. Múlt évben mutatták be az a standard, leegyszerűsített megoldást, amelyet VirtualLinknek hívnak és amely egy USB-C kábelen keresztül rendez le mindenféle adatátvitelt: audio, video, tápcsatlakozás stb. Tegnap kiderült, hogy az új Valve Index is kompatibilis lesz ezzel a standard technológiával – írja a 3Djuegos.

Igaz, ennek a nagy technikai bravúrnak ára is lesz, nem csekély. Ez a független kábel 43 euróba kerül majd (a magyar ára valószínűleg átszámítva 13.000 Ft+ Áfa, vagy még több lesz), ráadásul csak az Nvidia RTX kártyák támogatják ezt a megoldást, szóval nem olcsó mulatság lesz ez az egyetlenegy kábel, amely három másikat vált ki. (Igaz, legalább a barátnőd örülni fog, hogy kevesebb a kábel a lakásban.) Másrészről ezt a kábelt leginkább olyan VR eszközöknél érdemes használni, amelyeknél nincs szükség a olyan külső eszközre (leginkább kamerára) amely követi a mozgásodat, így a komfortérzet sokkal inkább összeadódik.

Forrás: 3Djuegos

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu