Fontos mérföldkőhöz érkezett a Project xCloud!

A Microsoft streamelő szolgáltatása bár nincs annyira közel a megjelenéshez, mint az egyik rivális (itt a Google Stadiára gondolunk), azért a redmondi cég is dolgozik szorgalmasan…

A szolgáltatást korábban már bemutatta a cég, és Phil Spencer, az Xbox-vezér szorosan kitart amellett, hogy a nyilvános tesztelésre az év végéig valamikor biztosan sort fog a Microsoft keríteni. Addig pedig van még pár mérföldkő, amit meg kell lépniük. Egyet el is értek: „Gratulálok a Project xCloud csapatnak, hogy elkészítették az ő hazavihető kiadásukat. Izgatott vagyok, hogy a belsős csapataimtól hallhassam a feedbacket, mielőtt a nyilvános próbákra később, az év folyamán sort kerítünk,” írta Spencer a Twitteren

Ennek a streamelő szolgáltatásnak az a célja, hogy a lehető legkisebb bitrate mellett jó minőségű játékélményben lehessen részünk minimális laggal, de jobb videókódolással és feldolgozással. Magyarul: lassabb internetre is elérhető, talán annyira nem nagyon laggoló élmény a neten keresztül. Papíron. (Spencer korábban mondta már, hogy az xCloud nem fog felérni egy asztali számítógép vagy egy Xbox One nyújtotta teljesítménnyel. Ez teljesen korrekt, mert jelenleg az lehetetlen is volna.)

„[…] Tudjuk, hogy a fejlesztőknek könnyűvé kell tennünk, hogy elhozhassák a tartalmaikat a Project xCloudra. A több mint háromezer Xbox One-ra elérhető játék fejlesztői, és azon több ezer készítői, akik később adják ki a játékukat, mind képesek lesznek felvonultatni, és drámaian megnövelni a hozzáférést a játékaikhoz bármilyen eszközön a Project xCloudon extra munka nélkül.

A Project xCloud skálázása és felépítése számunkra több éves munka. A nyilvános próbákat 2019-ben kezdjük el, hogy megtanuljuk és léptékkel kezelhessük az eltérő [játékos]mennyiséget és helyeket. A fókuszunk azon van, hogy egy lenyűgöző plusz élményt hozzunk el a már Xboxon játszóknak, és hogy megerősítsük a fejlesztőket, hogy eszközökön keresztül többszáz millió játékoshoz juthassanak el. A mi célunk a Project xClouddal az, hogy egy minőségi élményt hozzunk el minden játékosnak, minden eszközön úgy, hogy az konzisztens az ő PC-jeikkel, konzoljaikkal a sebesség és a részletesség tekintetében,” írta az xCloud.

Szóval idén nem csak a Google Stadiára lesz érdemes figyelni az év végén.

Forrás: WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu