Johnny Depp következő filmjében egy kegyetlen ezredest alakít a kolonizációk korszakából

MOZI HÍREK – A barbárokra várva ismét egy az eddigiektől merőben eltérő szerep a sztár számára – írja Screenrant.

Felkerült az első kép az internetre A barbárokra várva című filmből – többek között az itt látható Hollywood Reporteres Twitternek köszönhetően is.

Bár a hollywoodi filmek, vagy Johnny Depp rajongói közül talán nem sokan ismerik J. M. Coetzee, dél-afrikai író 1980-ban megjelent regényét – amely egy kitalált kolonizált országban játszódik és klasszikus kolonizációk rémtetteiről fest sötét képet – a sztár szereplése, illetve az első kép megjelenése révén a film hirtelen a figyelem központjába került.

Merőben eltérő szerep ez attól, amelyet Depp valaha is eljátszott – beleértve a Karib-tenger kalózai filmek Jack Sparrow kapitányát is. Ebben a filmben Johnny Deep Joll ezredest alakítja, és rajta kívül olyan nagyszerű színészek is szerepelnek a filmben, mint a többek között Kémek hídjában látható Mark Rylance, vagy az Alkonyat romantikus vámpírmozik mára már igencsak „beért” sztárja: Robert Pattinson.

A film a konkrét történeten túl is továbbmenve „egy magával ragadó allegóriája lesz az elnyomó és az elnyomott közötti harcnak”, amelyet a kolonizáció és a korai imperializmus borzalmain keresztül mutatott be Coetzee regénye. Az események a „Császárságban” zajlanak és a birodalom erőnek a „barbárokkal” kell megküzdeniük. A filmet Ciro Guerra, kolumbiai filmrendező készíti, aki többek között A kígyó ölelése című filmet is rendezte.

A Hollywood Reporter által elsőként közölt képen Johnny Depp elképesztően fenyegető és félelmetes, mint Joll ezredes és a forgatókönyv (illetve a ’80-nas regény) szerint az elfogott „barbárokat” különös kegyetlenséggel, nyilvánosan kínozza meg. A film pozitívabb főszereplőjét Mark Rylance alakítja: a meghasonlott Elöljárót, akinek saját lelkiismeretével kell szembenéznie, miközben a hatalom, illetve az Ezredes kegyetlenkedéseit kénytelen kiszolgálni.

Ami az írót illeti, nem kis névről van szó: a dél-afrikai J. M. Coetzee több díjat is nyert már, köztük 2003-ban az irodalmi Nobel-díjat.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu