Már elképesztően sok játékost tiltottak ki az Apex Legendsből!

A Respawn csendben – és váratlanul – kiadott battle royale játékában már több százezer játékosra csapott le a jó öreg banhammer.

A Redditen egy fejlesztői poszttal jelentkeztek a respawnosok. Jay Frechette, a Respawn közösségi menedzsere a posztban elárulta, hogy eddig több mint 770 ezer  játékos lett kitiltva, 300 ezernél is több fiókalkotást akadályoztak meg, és 4000 spammer is kapott már kitiltást az utóbbi közel negyedév folyamán. A kitiltások következtében a PC-s verzióban több mint ötven százalékkal kevesebb csaló és spammer bukkant fel az Apex Legends mérkőzéseiben, ami kifejezetten örvendetes eredményként kezelhető.

„Elképesztően komolyan vesszük a csalást az Apex Legendsben, és sok erőforrásunk küzd vele több szemszögből is. Ez egy folyamatos háború a csalásokat készítőkkel, amiről nem fogunk letenni. Szorosan együttműködtünk az Electronic Artson belül több profival is a EA Security and Fraudtól kezdve az Origins csapatain át a DICE-osokig, a FIFA fejlesztőiig, a Capital Gamesig, illetve az Easy-Anti-Cheatesekig. Bár már több [ehhez köthető] update-et is megjelentettünk (ez az előre látható jövőben továbbra is így lesz!), mások esetében idő kell a teljes implementáláshoz. Bár nem mondhatunk részleteket arról, hogy mit is csinálunk – ezzel elkerülve azt, hogy a csalásokat készítőknek segítsünk -, annyit elmondhatunk, hogy minden szemszögből támadunk a csalók fejlettebb azonosításától kezdve az erőforrások és eszközök bevetésén át a folyamatok javításáig, illetve más trükkös dolgokig, amikkel támadhatunk az eladók és a csalók ellen,” tette hozzá Frechette.

Meglepő, hogy mégis mennyire sokan folyamodnak csaláshoz az Apex Legendsben is, ugyanis ha ennyire rövid idő alatt ennyire nagy számú kitiltást kellett a Respawnnak és az Electronic Artsnak megtennie, az már igazán joggal vonhatja fel bárkinek a szemöldökét. Nem lenne meglepő, ha júliusra elérnék az egy millió kitiltást: ha három hónap alatt összerámolták annak több mint háromnegyedét, két hónap alatt a maradékot csak összehozza az Apex Legends

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu