Kipakolt Claptrap eredeti hangja: botrány gyűrűzik ki a Borderlands 3 körül? Fizikai bántalmazás is történt?!

David Eddings igencsak komoly vádakkal illette Randy Pitchfordot, a Gearbox Software vezérigazgatóját. Tegnap csak bemelegített, ma igencsak rákapcsolt!

Miután Pitchford „keserűnek és mogorvának” nevezte Eddingset, aki idáig a Claptrap névre hallgató egyik főbb Borderlands-mellékszereplő hangja volt, az illető visszatámadt a Twitteren több kommenten keresztül. Igencsak komoly dolgokat hozott fel Eddings, úgyhogy nézzük, mit is mondott:

„Rendben voltam, miután elmentem a Gearboxtól, de amikor a korábbi főnököm elkezdett a foglalkoztatásom több szempontjából is kibeszélni – pl. arról, hogy „mennyire jól kompenzált (kifizetett) voltam, és arról, hogy ő mennyire „bőkezű” volt -, úgy érzem, hogy ideje rendet tenni. Igazán kevert érzéseim voltak azzal kapcsolatban, amikor Claptrap szerepére a tavalyi év végén felkértek, de végül rájöttem, hogy képes vagyok félretenni az egyet nem értésemet a Gearboxszal, és inkább csinálnék valami igazán menőt a Gearboxos barátaimmal a Borderlands rajongóinak. Végül azt az ajánlatot tettem, hogy „ingyen” elvállalom, és cserébe a múltbeli jogdíjaimat megkapom egy bocsánatkéréssel valami olyasmivel kapcsolatban, amiről idáig nyilvánosan nem beszéltem: Randy fizikailag megtámadott a Marriott Marquis folyosóján a 2017-es Game Developers Conference-en.

Személy szerint úgy érzem, hogy Randy az utóbbi pár évben „felborult” [frusztrált, mivel folyton ugyanazt a dolgot végzi negatív eredménnyel, és lelkileg összetört, mivel sikerre vár – egy angol kifejezés, az on tilt így fordítható – a szerk.], és ő nem egy áldozat, ahogy ő felfesti magát. Le is tiltottam pár éve, mert a közösségi médián megfigyelt engem. Elég volt!

Jó az, ha nem érzed a bűvészkedés szükségességét, vagy azt, ha a kártya kiválasztott, vagy rád kényszerített-e. [ez pedig arra utal, hogy Pitchford bűvésztrükkökre is képes – a szerk.] Boldog vagyok, hogy megszabadultam a féligazságoktól, és a teljeskörű csalásoktól. Köszönettel tartozom, hogy nem kell többet az embereket mugliknak [varázslatra nem képes emberek a Harry Potter-univerzumban – a szerk.] nevezve hallanom úgy, ahogy egy szélhámos utal az áldozataira.

Ettől függetlenül egy kissé feltűnő, hogy a fizetésemmel kapcsolatban [Pitchford] megszólalt, de semmit nem mondott arról a tizenkét millió dollárról, amit az alkalmazottak jogdíjkasszából elszívott. Hogy tudjátok: a Gearbox alkalmazottait arra kérik, hogy kisebb fizetést vegyenek fel a jogdíjból való részesülés fejében. A 2K azt mondja, hogy nem nyilatkozik a [tizenkét millió dollárt említő] zajlódó perről, de ha a vád hamis, akkor könnyebbnek tűnik letagadni az, mivel ez az egyedüli indok, amiért ők meg lettek említve. Az egész dolog bűzlik!”, írja Eddings.

Szóval Eddings kipakolt, mégpedig eléggé: ha erre is csak legyint Pitchford, mi csak ámulni fogunk, ugyanis őt fizikai bántalmazással is vádolja egy korábbi alkalmazottja. Ebből még nagy botrány lesz!

Forrás: GameSpot

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu