Pesterzsébeten tegnap óta forgatják A hentes című tévésorozat pilot részét

MOZI HÍREK – Egészen közvetlenül a theGeek.hu szerkesztősége és lakhelyünk szomszédságában forgatja a A hentes című sorozat pilotját az RTL Magyarország.

 

Szokták mondani, hogy „ha a hegy nem megy Mohamedhez, Mohamed megy a hegyhez”. Ezt most átfordíthatnám kicsit a szakmánkra: „ha egy újságíró nem megy filmforgatásra, a filmforgatás jön az újságíróhoz.” Nem szándékoztam eddig írni A hentes című tévésorozatról, de saját, egészen személyes élményem révén végül most megteszem.

Pár napja tájékoztatott minket ugyanis a Paprika Studios műsorgyártó cég, egy a postaládánkba behajított szórólap formájában, hogy a theGeek.hu és lakhelyünk közvetlen szomszédságában „2019. május 07 és május 09”, illetve „2019 május 12 és május 13 között”, reggel hat és este nyolc között filmforgatás lesz, amelyet először őszintén szólva elég komoly megrökönyödéssel fogadtam.

A forgatás helyszíne Pesterzsébet és egy tönkrement, volt cukrászda aránylag kis méretű épülete, amely egyben a családi házunk közvetlen szomszédsága, melytől csak egy alacsony kerítés választ el, illetve a házunk és annak ablaka előtti utcafront, ahol a stáb buszai és a fesztiválokon látható ételosztó járművek láthatók.

Mindez biztosan viccesen és egyben izgalmasan is hangzik, a kevésbé pozitív fejlemény az, hogy hajnali négy körül arra ébredtem, hogy elég nagy ricsaj és zaj hallatszik be az ilyen időszakban legtöbbször halál csendes utcafront felől. Amikor kinéztem az ablakon, két böszme ételosztó kamion mosolygott rám vissza, amely előtt ácsorgó, hangosan beszélgető és nevetgélő emberek álltak, miközben a stáb munkásai a kamionok körül valamit jó zajosan pakoltak. A forgatáshoz tartozó 4-5 kamion jelenleg is teljesen elfoglalja a kertünk kijárati kapuja előtti utcafrontot is.

Miután elkezdtem érdeklődni, hogy ezt most így éjjelente – összesen négy napig – tényleg komolyan gondolják-e (nagyjából az volt a válasz, hogy sajnálják, de igen), legalább megérdeklődtem, hogy milyen tévésorozatról van szó. Nem, sajnos hiába reménykedtem, nem a The Witcher utófelvételeiről, hanem egy RTL produkcióról, amely a Magyarországon élő alkotópáros, Andrew Hefler és Declan Hannigan projektje: a The Butcher (A hentes). Egészen konkrétan pár jelenetét a pilot epizódból forgatnak itt, amely jó szokás szerint a nézők kegyeit hívatott megnyerni és csak akkor folytatják tovább a sorozatot, ha kellő nézőszámot sikerül rá generálni.

Megkérdeztem azt is, hogy amennyiben sikeres lesz a sorozat, akkor továbbra is itt forgatnak-e, de azt a választ kaptam nagy megkönnyebbülésemre, hogy nem. (Konkrétan a stáb és a forgatás helyszíne előtt halad el az elég zajos és zavaró 52-es és 53-mas villamos, szóval nem is értem, kinek jutott eszébe ez a „kiváló” helyszín.)

Miután utánanéztem a sorozatnak, a következőket tudtam meg róla. Hefler és Hannigan párosa nemrég a Comedy Centralon látott Készhelyzet című műsort készítette. Legújabb sorozatötletük, Karcsiról, a kisvárosi hentesről szól, aki a történet elején egy húsfagyasztóban leli halálát. A sorozat részei visszatekintenek Karcsi életére és tetteire, illetve bemutatják a város lakóit, akiknek egy közös vonásuk van: mindannyian utálták Karcsit.

A történetet állítólag valós események ihlették. Karcsi elvileg a kistelepülés egyik leginkább szeretett lakosa volt, bárki, aki betért az üzletébe, ha nem is a legjobb minőségű termékkel, de biztosan jókedvűen lép ki az ajtón. Karcsit azonban egyik nap meggyilkolják, és innen indul a sorozat története. Miközben látjuk a jelenben özvegyét és szintén hentesként dolgozó fiát, folyamatos visszatekintésekből ismerjük meg, hogy talán mégsem ő volt a mintapolgár. Sokan vannak ugyanis akik meg akarták ölni, sokan, akik meg is tehették volna, de csak egy valaki van, aki meg is tette. Az alkotók a „Fargo” sorozatot említették meg ihletként „A henteshez”, és bár központi szerepet kap a gyilkosság felgöngyölítése, nem az lesz a hangsúlyos, hogy ki volt a tettes.

A tervből az alkotókkal közösen a Paprika Studios fejleszt sorozatot a DRG televíziós forgalmazó támogatásával, amelynek pilot epizódjának a forgatás tehát ezekben a pillanatokban is uszkve 20-25 méterre tőlem zajlik, az RTL Klubon képernyőjére pedig talán még a nyáron felkerül.

Declan Hannigan és Andy Hefler egyébként itt élnek és dolgoznak Magyarországon. Egyik legutóbbi munkájuk a Comedy Centralra készült „Készhelyzet” volt Hajós Andrással. A két alkotó azonban nem csak rendez, hanem színészi feladatokat is vállal, Hannigant (a nyitóképen) láthattuk például a „Terror” című sorozatban, az „Atomszőkében” és a „Mentőexpedícióban”, Heflert pedig „A hollóban” és a „Boszorkányvadászatban”. A páros a műsorgyártóval közösen elkezdi fejleszteni a produkciót, és ha az elkészülő bemutatkozó epizód (pilot) sikeres lesz, akkor könnyen elképzelhető, hogy „A hentes” lesz az RTL Magyarország új saját gyártású sorozata.

FORRÁSOK: Műsorvízió Sorozatwiki

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu