Az ultragyors SSD-ben rejlik a next-gen PlayStation sikere!

A Sony szerint a hipergyors SSD meghajtó használatával képes lesz a next-gen PlayStation (PlayStation 5?) olyan sikereket elérni, amiket a japán cég elvár majd tőle. (Azért még kérdéses, hogy a PlayStation 4-hez fel tud-e nőni majd a konzol, hiszen a jó öreg PS4 idén tuti átlépi a száz millió eladott példányt…)

Emlékszünk-e a „PlayStation 5” (addig jogos az idézőjelek használata, amíg a Sony hivatalosan nem hívja így a következő generációs konzolját!) bemutatójára? Mi is részletesen megemlékeztünk róla. Mark Cerny, aki játéktervezőként és konzoltervezőként is helyt állt már (ő ugyanis a PlayStation Vita és a PlayStation 4 fő tervezője…), áprilisban megerősítette, hogy a next-gen Sony masina az AMD nyolc magos, 7 nanométeres Zen 2 CPU-ját, illetve az idei év harmadik negyedévében megjelenő Navi rendszerén alapuló GPU-ját használja majd.

De nem is itt volt a meglepetés (és nem is például a 3D audió, vagy a hardveres valós idejű sugárkövetés, a ray-tracing használatában), hanem ott, ahol prezentálta a Wirednek, a Sony új konzoljáról elsőként tudosító publikációnak azt, hogy a hipergyors SSD korai szakaszában levő változatával, hogy levágta az alapból tizenöt másodperces töltőképernyőt a PlayStation 4-re tavaly ősszel kijött Spider-Manben mindössze fél másodpercre. Nos, ezzel kapcsolatban a Sony szóvivője nyilatkozott a hivatalos PlayStation-magazinnak, amiből a WCCFTech idézi a számunkra is fontos mondatot: „Egy ultragyors SSD a kulcs a mi következő [konzol]generációnkhoz. A mi elképzelésünk az, hogy a töltőképernyőknek a múltban van a helye, és így az alkotóknak lehetősége nyílna új, egyedi játékmenetbeli élményeket alkotni.”

Szóval a Sony-nak megvan már az elképzelése arra, hogy miként közelíti meg a következő konzolgenerációt, ami akár az utolsó hagyományos generáció lehet, látván a streamelő szolgáltatások (pl. PlayStation Now, Google Stadia…) terjedését. A „PlayStation 5” 2020 áprilisáig nem fog megjelenni, úgyhogy emiatt még várhatunk egy keveset arra, amíg a kezeink közé nem kerül majd az új Sony gépezet.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu