Menu

Új részletek a PlayStation 5-ről: árazás, megjelenési időszak, specifikációk!

Egyre többet tudunk meg nemhivatalos módon a PlayStation következő generációs modelljéről.

Az Ace Research oldalán olvasható egy japán nyelvű elemzés a Sony-ról, amiben elrejtettek egy bizonyos időszakot és egy előrejelzést is az árnak. 49980 japán yen, ebből adódóan pedig 499 dollár / euró (szerintünk lesz eltérés, nekünk rosszabb irányba – 550 lehet az, ami forintban úgy 170 ezer foriint körül lesz) lehet a next-gen PlayStation ára. Az elemzésben egy megjelenési időszakot is saccoltak: 2020 novemberére datálják a még mindig nem PlayStation 5-ként nevezett modell startját. Mivel a PlayStation 4 is novemberben indult el 2013-ban, nem tűnik hülyeségnek az elképzelés.

Eközben a Redditen (már van PlayStation 5-ös subreddit is… lol?) egy felhasználó egy Sony-s megbeszélésen megtudott pár részletet a PlayStation 5 specifikációjáról (és vele együtt egy másik illető is megosztott egy képet erről a bizonyos meetingről). Szerinte a processzor egy nyolc magos AMD Ryzen Zen 2 CPU lesz 3,2 GHz-s órajallel, és ehhez egy egyedi AMD Navi GPU jön ötvenhat feldolgozó egységgel (computing unit), 1.8 GHz-s órajellel és 12,9 TFLOPS teljesítménnyel, továbbá hardveres valós idejű sugárkövetéssel (ray-tracinggel) – a pletykák szerint a Sony-nak hozta létre az AMD ezt a GPU-t. Ezen túl 24 GB RAM is lesz, de nem tudni, hogy milyen típusú vagy sebességű ez. Egyedi SSD + HDD párosításról is szó esett (azért az már durva ötlet lenne…), és natív módon támogatottak lennének a PlayStation 4-es játékok, ám a PS3-as címeknek maradna a PlayStation Now. A PlayStation VR új modelljéről nem esett szó, a Boost módon dolgoznak a Sony-sok, és nem tudni, hogy lesznek-e enhanced (fejlettebb képességekkel megáldott) játékok.

A Sony egy kiegyensúlyozott gépet szeretne a lehető legkevesebb teljesítménybeli korlátozással (azaz ne legyen bottleneck), és ők egy prémium brandként képzelik el magukat, és ezt az üzenetet a PlayStation 5 is magával hordozhatja majd állítólag.

Persze mindez nem megerősített, de komolynak tűnik a téma…

Forrás: Ace Research, MP1st

Spread the love

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu