Új részletek a PlayStation 5-ről: árazás, megjelenési időszak, specifikációk!

Egyre többet tudunk meg nemhivatalos módon a PlayStation következő generációs modelljéről.

Az Ace Research oldalán olvasható egy japán nyelvű elemzés a Sony-ról, amiben elrejtettek egy bizonyos időszakot és egy előrejelzést is az árnak. 49980 japán yen, ebből adódóan pedig 499 dollár / euró (szerintünk lesz eltérés, nekünk rosszabb irányba – 550 lehet az, ami forintban úgy 170 ezer foriint körül lesz) lehet a next-gen PlayStation ára. Az elemzésben egy megjelenési időszakot is saccoltak: 2020 novemberére datálják a még mindig nem PlayStation 5-ként nevezett modell startját. Mivel a PlayStation 4 is novemberben indult el 2013-ban, nem tűnik hülyeségnek az elképzelés.

Eközben a Redditen (már van PlayStation 5-ös subreddit is… lol?) egy felhasználó egy Sony-s megbeszélésen megtudott pár részletet a PlayStation 5 specifikációjáról (és vele együtt egy másik illető is megosztott egy képet erről a bizonyos meetingről). Szerinte a processzor egy nyolc magos AMD Ryzen Zen 2 CPU lesz 3,2 GHz-s órajallel, és ehhez egy egyedi AMD Navi GPU jön ötvenhat feldolgozó egységgel (computing unit), 1.8 GHz-s órajellel és 12,9 TFLOPS teljesítménnyel, továbbá hardveres valós idejű sugárkövetéssel (ray-tracinggel) – a pletykák szerint a Sony-nak hozta létre az AMD ezt a GPU-t. Ezen túl 24 GB RAM is lesz, de nem tudni, hogy milyen típusú vagy sebességű ez. Egyedi SSD + HDD párosításról is szó esett (azért az már durva ötlet lenne…), és natív módon támogatottak lennének a PlayStation 4-es játékok, ám a PS3-as címeknek maradna a PlayStation Now. A PlayStation VR új modelljéről nem esett szó, a Boost módon dolgoznak a Sony-sok, és nem tudni, hogy lesznek-e enhanced (fejlettebb képességekkel megáldott) játékok.

A Sony egy kiegyensúlyozott gépet szeretne a lehető legkevesebb teljesítménybeli korlátozással (azaz ne legyen bottleneck), és ők egy prémium brandként képzelik el magukat, és ezt az üzenetet a PlayStation 5 is magával hordozhatja majd állítólag.

Persze mindez nem megerősített, de komolynak tűnik a téma…

Forrás: Ace Research, MP1st

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu