Újabb kulisszatitkot árult el a Rocketman rendezője

MOZI HÍREK – Nem túl gyakori, hogy egy rendező szorosan egymás után két életrajzi filmet készít rocksztárokról, Dexter Fletcherrel azonban ez a helyzet: a Freddie Mercuryról szóló Bohém rapszódia után hamarosan látható az Elton John felemelkedését bemutató Rocketman. Ebben a véletlennek ugyanolyan nagy szerepe van, mint a tudatos elhatározásnak. A Bohém rapszódia eredeti rendezője Bryan Singer volt, őt azonban két héttel a forgatás vége előtt kirúgták szexbotrányai miatt, és Fletcher vette át az irányítást. (Ettől függetlenül csak Singer neve szerepel a stáblistán, és a teljes gázsiját is kifizették neki, valamint becslések szerint plusz 40 millió dollárt keres a film nagy sikere nyomán.)

De miért érte meg Fletchernek, hogy továbbrendezzen egy majdnem kész filmet? Adjuk át a szót neki:

„A Rocketman egyik producere, Matthew Vaughn ajánlotta, hogy vágjak bele – mondja Fletcher a ScreenDailynek adott interjújában. – Az volt az elképzelése, hogy nekem, mint viszonylag kezdő rendezőnek jó ujjgyakorlat lesz a Bohém rapszódia a Rocketman előtt. És tényleg: a korszak azonos, a jelmeztervező, Julian Day ugyanaz, és az extravagáns főhősök is hordoznak hasonló vonásokat. Végiggondoltam és azt mondtam, OK, megcsinálom.”

Mindeközben elindult a Tik Tok Rocketman kihívás! Az Elton Johnt alakító Taron Egerton arra hívja fel a versenyzőket, hogy mutassák meg a legjobb Rocket Man alakításukat, azaz vegyék föl a produkciójukat és osszák meg a többiekkel.

Egerton felhívása itt látható (magyar felirattal).

(Rocketman – hazai bemutató: 2019. június 6.)

Forrás: UIP-Duna Film

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu