A streamelőknek kedvezni fog a RAGE 2!

Kísérletezik a Bethesda, és ha beválik, a jövőben más id Software-játék is alkalmazhatja a megközelítést, amit a RAGE 2 is fog.

A Twitchen ugyanis lesz egy kiegészítő, amivel segíthetnek a RAGE 2-t streamelő játékosok nézői – ha a közvetítőnek sikerül feldobnia a pacskert, lesz egy minijáték, amit a nézők játszhatnak. A megfelelő defibrilláció esetén feltámaszthatjuk a streamelőt, és ha elegen játszanak, akkor teljes HP-vel térhetnek vissza a harcmezőkre. Ezzel a nézők is versenghetnek egymással: a nevük felbukkanhatnak a poszt-apokaliptikus versenyekben.

„Azért integráltuk a játékba a Twitch-kiegészítőt, hogy ezzel biztassuk a játékosokat a streamelésre. A nyílt világú játékokat olyan sokan nem közvetítik mint gondolnád, de úgy érezzük, hogy a RAGE 2 játékmenetével, illetve a szórakoztató dolgokkal (amiket a játékhoz adtunk) képesek leszünk több streamelőt behúzni.

Lesznek dropok is. Azon dolgozunk, hogy mit kapjanak a részt vevő nézők – fegyver skinek például -, és ahogy korábban is mondtam, látni szeretnénk, hogy mifelé tapogatóznak az emberek, és ha úgy látjuk, hogy a streamelők élvezik a játékot, akkor az élő frissítések során megpróbáljuk hozzáadni azt a pár dolgot. Ha sikeres lesz, akkor „üldözzük, amennyire csak lehet”. Ha a nézőket nagyobb részvételre hozzuk, akkor úgy vélem, hogy tényleg ez lehet a videojátékok jövője: a nézők jobban részt vehessenek az élményben,” mondja Tim Willits, az id Software főnöke.

Hozzátette, hogy részben a Quake Champions inspirálta őket erre a kiegészítősdire: „Ott a teljes intró arra, hogy a streamelők beszélhessenek a stratégiájukról, a csapattal való együttműködésről, majd belépnek a játékba. A játékoknak kell egy kis csendes időszak, hogy az emberek beszélhessenek, hogy elmagyarázhassák, hogy mit is csinálnak, és ez az akció eltér attól, mintha ugyanazt néznénk újra és újra. A normális, lineáris FPS-ek esetében tudod, ha egyszer nézel valakit, akkor az annyi volt. Remélhetőleg a RAGE 2 véletlenszerűségével és pár szórakoztató kiegészítővel – amik nem bonyolultak – lesz olyan szórakoztató, hogy behúzza az embereket.”

Willits elmondta, hogy a RAGE 2 után több id Software-játék (így például a Doom: Eternal is) megkaphatja majd a Twitches extrát: „Igen, utánajártunk ennek, de először megnézzük, a RAGE 2 miként teljesít. Úgy hiszem, hogy ha megnézzük a a játékipart, és azt, hogy miként közelítjük meg a játékokat és azok tervezését, tudhatod, hogy a fejlesztők megnézik, miként közvetítik a játékaikat, mit csinálhatnak a közvetítők, és miként vehetnek részt a nézők. Szerintem mi a felszínt kaparjuk, és ilyesmit többet láthatsz a következő évek során.”

A RAGE 2 május 14-én érkezik PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re.

Forrás: GameSpot

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu