Új Enemy Territory vagy Quake-játékot készítene a Wolfenstein fejlesztőcsapata!

A MachineGames szívesen vállalkozna egy másik franchise-ra, ha lehetőséget kapna erre a svéd csapat.

A Redditen tartott egy kérdezz-feleleket a csapat, és innen több dolgot is megtudhattunk. (Nemrég például a következő játékukról, a július végén PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re érkező Wolfenstein: Youngbloodról tudtuk meg azt, hogy nyílt végű lesz, így a Far Cry példáját követve lesz mit csinálni a végigjátszás után is.)

Például megismételték, hogy a Wolfensteint trilógiaként tervezték (és ebbe ne számítsuk bele a spin-off Youngbloodot és kiegészítő külön játéknak nevezhető The Old Bloodot), így nagy valószínűséggel a trilógia befejező részén fognak nemsokára dolgozni, és esélyes emiatt az is, hogy már next-gen platformokra fog BJ Blazkowicz történetének folytatása készülni. Csakhogy Jerk Gustafsson azt írta, hogy „Természetesen nagy rajongói vagyunk az Enemy Territory-nak, és ha lehetőség adódna [egy folytatás fejlesztésére], az igazán izgalmas lenne”, így a 2007-ben kijött, multiplayer-központú Enemy Territory: Quake Warsot folytatnák ők, ha a Bethesda áldását adná erre.

Egy másik franchise-ba is belenyúlnának, ha úgy állnának a csillagok: „A Quake az, ami miatt a videojátékokkal foglalkozom. A WorldCraft és a pályatervezés felfedezése, a Quake-hez csinált pályák – ezek voltak az életem egyik legjobb élménye, és még ma is csinálom ezeket. Egy Quake-játék fejlesztése (az első rész újragondolása) mindig is a kívánságlistámon lesz, de a Wolfensteinen való munka, továbbá az id Software-nél dolgozó hőseimmel való együttműködés is igazán király,” mondja Gustafsson. „Nem válaszolhatok a csapat nevében, de személy szerint csak azt tudom megismételni, amit Jerk mondott – nagyszerű lenne, ha a Quake része lehetnénk,” tette hozzá Axel Torvenius, a MachineGames művészeti rendezője.

Úgyhogy vannak itt ötletek bőven, de természetesen ők egyedül nem dolgozhatnak a játékon – a kiadó áldása is szükséges ehhez, és mivel a legutóbbi Quake cím is multiplayer-központú (és PC-exkluzív) volt a Quake Champions esetében, nem biztos, hogy a franchise visszatérhet egy kampánnyal megpakolt megközelítéshez.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu