Felújítást kaphat a Ghostbusters: The Video Game!

Nos, azért érdemes tisztázni: ez a Szellemirtók nem AZ a Szellemirtók, amire gondolnánk…

No, a Ghostbusters: The Video Game 2009 júniusában jött ki PlayStation 3-ra, Xbox 360-ra, PC-re, PlayStation 2-re, Nintendo Wii-re és Nintendo DS-re, majd októberben jött a PlayStation Portable kiadás. Ezt a játékot sokan hívják Ghostbusters 3-nak, ugyanis a két film főszereplői (Dan Aykroyd, Harold Ramis, Bill Murray, illetve Ernie Hudson) a kinézetüket és hangjukat is hozzáadták a történetileg a második film után két évvel játszódó játékhoz, így emiatt is nagy népszerűségnek örvendett a négy szellemirtó története egy évtizede. (Ez sajnos a 2011-es, digitálisan megjelent Ghostbusters: The Sanctum of Slime-ról, illetve a 2016-ban kijött Ghostbustersről, ami az akkori film folytatásaként készült, nem mondható el – a két twin-stick shooter közül a régebbi volt a kidolgozottabb, mivel a 2016-os játékot mindössze nyolc hónap alatt hozta össze a Fireforge Games, akik néhány nappal a Ghostbusters megjelenése után csődöt is jelentettek; ez volt az első, egyben utolsó játékuk két törölt projekt után.)

Szóval, a tajvani digitális játékbesoroló bizottság értékelt egy olyan játékot, hogy Ghostbusters: The Video Game Remastered, mégpedig Xbox One-ra. A fejlesztőnek a Mad Dog Gameset tüntetik fel, akiket a 2K Games felvásárolt – ők az NBA: Playground sorozatot, illetve a Shaq Fu: A Legend Rebornot fejlesztették korábban. Van egy webcím is, a playghostbusters.com, de ez mág nem működik.

Úgyhogy úgy tűnik, hogy valami készül a „Szellemirtók 3-mal” kapcsolatban. Egy felújítás nem lenne rossz ötlet, ugyanis az eredeti igencsak korrekt játék volt, és ha az online részleget is megoldják (tehát négyen játszhatnánk kooperatívan), azzal hatalmasat tarolhatna. Remélhetőleg PlayStation 4-re, PC-re, és talán Nintendo Switch-re is meg fog jelenni a Ghostbusters: The Video Game Remastered, amit ha a tíz éves évfordulóra terveznek, akkor június közepén, kb. az E3 tájékán adhatnak ki. (Szép húzás lenne, annyi szent.)

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu