Junji Ito beszél a Silent Hills-es élményeiről!

Junji Ito a horror mangákban igencsak otthon van íróként és művészként egyaránt (pl. az Uzumaki és a The Enigma of Amigara Fault is az ő nevéhez köthető). Nos, ő köthető volt a Konami által törölt Silent Hillsen is, és erről osztotta meg gondolatait!

A Silent Hills, ami 2014 nyarán a PlayStation 4-en P.T.-ként (Playable Teaser – játszható ízelítő) felvázolta, hogy milyen is lehet, egy komoly csapat felügyelete alatt készült – Hideo Kojima a Metal Gear-széria után a Silent Hill feltámasztására törekedett, és ebben segített neki Ito mellett Guillermo del Toro is, és Norman Reedus is szerepelt volna a játékban, ami végül törlésre került, és Hideo Kojima is távozott azóta a Konamitól, hogy a PlayStation 4-exkluzív, megjelenési dátummal még mindig nem rendelkező (és akár next-gen címként is készülő…?) Death Strandingen dolgozhasson mindenkivel, kivéve Ito-t. Ito viszont a Toronto Comics Art Festivalon megosztotta a Silent Hillsszel kapcsolatos élményeit.

„Semmit sem tudok a játékokról. Nem játszom. Félek attól, hogy ha elmerülnék bennük, lecsúsznék a határidőkről. Sosem játszottam a Silent Hillsszel. Hideo Kojimát húsz éve ismerem – ő egy remek, kedves idősebb testvér típusú személy. Elmondtam Kojimának és del Torónak, hogy semmit sem tudok a játékokról. Erre Kojima azt mondta, hogy minden rendben lesz. Del Toro adott pár jegyet a Pacific Rimre, az remek volt. Kojima akkor a Konaminál volt – eljöttem egy megbeszélésre, ahol del Toro megölelt. Kiderült, hogy ő nagy játékos. Ő azt szerette volna, hogy a játék egy helyszínen legyen, és így a játékos arcába folyamatosan tolja a horrort. Amint véget ért a Silent Hills-megbeszélés, elmentünk karaokézni. Azután semmit sem hallottam, csak annyit (külsős forrásokból), hogy a tervek törlésre kerültek. Azóta láttam Kojimát és del Torót is, de sosem kezdtem szörnyeket tervezni. Semmi sem létezik. Semmilyen koncepció, vázlat nincs,” olvasható több tweeten keresztül.

Szóval egy kezdeményezés volt Kojima részéről, de Itónak nem volt lehetősége dolgozni a játékon, mert mire sor kerülhetett volna arra, a Konami törölte az egész ötletet. Kár érte!

Forrás: GameInformer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu