Borderlands franchise: remek eladásokkal büszkélkedhet!

Tíz év alatt korrekt eladásokat hozott össze a Gearbox sorozata, a Borderlands.

A Take-Two, a Gearbox kiadója a pénzügyi konferenciájukon beszélt a franchise sikereiről is. A kiadó megerősítette, hogy a Borderlands 43 millió eladást hozott össze idáig, és hozzátette, hogy a Borderlands 2 nagyon is jó havi játékosszámmal rendelkezik annak ellenére, hogy már közel hét éve annak, hogy az a játék megjelent. Valljuk be: havi egy millió játékos nem elhanyagolható mennyiség, és ez még valamelyest nőhetett is a harmadik rész bejelentése, továbbá a frissítések miatt. (Például az, hogy a Steamen INGYEN elérhető a Borderlands 2 Ultra HD textúrapakk, korrekt megközelítés, ahogy az is, hogy az első rész esetében mindenki ingyen megkapta a Game of the Year Enhanced Edition változatot – azért a Gearbox példájából lenne mit tanulni más kiadóknak.)

A 43 millióból amúgy 20 milliót tesz ki a második rész, úgyhogy a maradékon osztozik az első rész, a Borderlands: The Pre-Sequel, a PlayStation 4/Xbox One pároson megjelent Handsome Jack Collection, és a már megszűnt Telltale Games által fejlesztett Tales from the Borderlands is. (Ahonnan Rhys mondjuk fel fog bukkanni a harmadik epizódban.)

Úgyhogy pontosan emiatt nem olyan meglepő az, hogy a Take-Two legalább húsz millió eladott példányt vár a Borderlands 3 élettartama során. A Twitteren olvasható: „A harmadik résszel kapcsolatban: a vezetőség egy franchise-on belül címenkénti növekedést vár el. Ha ezt extrapoláljuk, akkor a második rész egy év alatt 7,5 millió példányban kelt el. Most húsz milliónál tart élettartama során. Ez arra utal, hogy a Take-Two/2K Games szeretné, ha a Borderlands 3 ezt felülmúlja.” Mivel a játékipar növekszik, nem kizárt, hogy ez be is fog következni.

A Borderlands 3 szeptember tizenharmadikán (naná, hogy pénteken…) fog megjelenni PlayStation 4-re, Xbox One-ra, és PC-n az Epic Games Store-ra (ami az E3-on további exkluzív címeket fog bejelenteni a PC Gaming Show-n belül, amit az Epic Games támogat…). PC-n fél éves exkluzivitás jár Tim Sweeney decemberben elstartolt digitális boltjának.

Forrás: PCGames

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu