A hónap meglepetése: együttműködés a Sony és a Microsoft között!

A két rivális cég közösen kezd dolgozni több projekten is!

A Sony Corporation és a Microsoft egy olyan partneri kapcsolatot jelentett be, ami során a két cég „a közvetlenül a fogyasztóknak szánt szórakoztató platformoknak és mesterséges intelligenciának fejlesztésével kapcsolatos új innovációkra” fog törekedni. A két cég „közösen fog dolgozni a jövőbeli felhő alapú lehetőségekben a Microsoft Azure-ban, hogy segítsék az ő saját játék- és tartalomstreamelő szolgáltatásaikat”, továbbá „a Sony játék és tartalomstreamelő szolgáltatásaihoz használni fogja a jelenlegi, a Microsoft Azure adatközpontjain alapuló megoldásait”. A cél közös mind a két cég számára: „fejlettebb szórakoztató élmények biztosítása világszerte a fogyasztóknak” amellett, hogy a tartalomkészítők jobb fejlesztési platformmal rendelkezhessenek.

Tegnap már pedzegettük, hogy a Sony amerikanizálódik – nos, itt van rá egy újabb példa: együttműködés az amerikai Microsofttal! Ez mindenesetre kifejezetten meglepő hír, ugyanis ha a Sony és a Microsoft közösen dolgozik (és ezáltal a Sony a Microsoft szolgáltatásait használja, cserébe mondjuk a Microsoft pedig a Sony Blu-ray meghajtóit építi a konzolokba…), ez bizony a Google számára lehet igencsak veszélyes, ugyanis ők bár a Google Stadiával az év vége felé terveznek elindulni a világ pár nagyobb országában (ebből tuti, hogy kimaradunk), azért nekik nem lesz könnyű dolguk egy közös Sony-Microsoft megoldással szemben. (Kérdéses azért, hogy az xCloud milyen szerepet játszhat majd ebben? A PlayStation Now helyzete is még érdekes lehet.) És ne feledkezzünk meg az Apple Arcade-ről sem, ami szintén nagy játékos lehet a streamelő szolgáltatások között a jövőben – az „almát” ugyanis nem szabad leírni, sőt! Ők valószínűleg a Google Stadiára léptek elő az „árkáddal”…

Lehetséges, hogy a Sony egy igencsak egyszerű megközelítés alapján fogott kezet a redmondiakkal – az ellenségem ellensége a barátom. Lehet, hogy ez áll a két cég közös munkája mögött. Ez mindenesetre a streamelésnek nagy löketet adhat, míg a fizikai hordozón megjelent játékokra egyfajta veszélyt jelenthet.

Forrás: Gematsu

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu