Már a RAGE 3-on gondolkodik az id Software vezetője!

Az Avalanche és az id Software által közösen fejlesztett, az előző csapat Apex engine-jét használó RAGE 2 a héten jött ki, de Tim Willits már most kifejezte, hogy „a lehető leghamarabb” el szeretné kezdeni a folytatás fejlesztését… azért hátrább az agarakkal!

A The Hollywood Reporternek Tim Willits, az id Software vezérigazgatója ugyanis ezt mondta a játék megjelenése előtt arra a kérdésre, hogy csinálna-e folytatást: „Remélem. Igen, hogy megválaszoljam a kérdést. Mindig is imádtuk ezt a franchise-ot, mert szórakoztató környezete van. Azt csinálhatjuk, amit mi akarunk. Egyszer beszéltünk arról, hogy óriás csótányokon lehessen lovagolni. Milyen másik játékban lehet ilyen párbeszéded, amiben ténylegesen valós párbeszédnek nevezhető ez?! Ez egy szórakoztató, őrült, izgalmas franchise, és remélem, hogy mihamarabb csinálhatunk egy harmadik [játékot].”

Willits arról is beszélt, hogy a Mad Max és a RAGE kölcsönösen inspirálhatta egymást: „[A RAGE-et] nagyon is a Mad Max inspirálta. Amikor az első RAGE-en dolgoztunk, egy poszt-apokaliptikus világot építve járművekkel és harcokkal, azonnal elkezdesz azon filmek felé mozogni, amik fiatal korodban hatottak rád. A RAGE 2011-ben jött ki, és a Mad Max: Fury Road utána érkezett, és esküszöm, néhány benne levő bandita közvetlenül [a játékunkból] át lettek véve. Szerintem mindenhol ilyen inspiráció zajlik. Az Avalanche csinált egy Mad Max-játékot, úgyhogy természetes volt számukra [a RAGE 2 fejlesztése].” Ez talán valamelyest túlzás Willits részéről, nem?

Szóval az a helyzet, hogy az id Software részéről már van hajlandóság arra, hogy a RAGE kettőről háromra lépjen, de azért ehhez a Bethesdának is lesz egy pár szava – még nem tudni, hogy mennyire szuperál eladások tekintetében a RAGE 2. Azért nem biztos, hogy az id Software főnökének így el kellene bíznia magát, mert ha nem fogy jól a második felvonás, nem biztos, hogy zöld utat kapnak egy harmadikra. Majd meglátjuk, hogy mi történik.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu