Új megállapodást kötött a Sony: csendben készül a cég a következő PlayStation VR-ra?

A Sony megállapodást kötött az Immersion Corp-pal, hogy a haptikus technológiájukat felhasználhassák a jövőben.

Nocsak – Immersion és Sony? Nos, ők nem nagyon jöttek ki egymással a múltban, és akkor tényleg nagyon is enyhén fogalmaztunk! 2002-ben ugyanis az Immersion beperelte a Sony-t és a Microsoftot, mert szerintük a kontrollereikben felhasznált vibráló, rezgő technológiájukkal megsértették az ő védjegyüket, találmányukat. A pereskedés jó öt évig tartott, és 2007-ben ennek eredményeképp a Sony 97 millió dollárt perkált a cégnek. Egy tucat évvel később pedig a Twitteren ezt olvashatjuk: „A Sony egy megállapodást írt alá az Immersion Corppal, hogy haptikus technológiát fejlesszen a kontrollerekhez és VR-kontrollerekhez, lehetővé téve a játékosoknak, hogy a nyomás, húzás, fogás, és pulzálás élményét átélhessék a játékokban.” Szóval a két cég között véget érhetett a haragszomrád időszak, és inkább hivatalosan is együttműködnek, ami főleg a következő generációs PlayStationnek, illetve az új PlayStation VR modellnek lehet majd hasznos.

A DualShock technológia még a kilencvenes évek végén tűnt fel az első PlayStationön – például a Silent Hillben így is érzékelhettük a főhős, Harry Mason szívverését, és ebből adódóan tudhattuk, hogy mennyi életereje volt. Azóta persze fejlődött a technológia rendesen, a már nem csak sima kontrollerekben kerül alkalmazásra a haptikus technológia, hanem a virtuális valóság is igénybe veszi az érzékelést biztosító megoldásokat.

Még nem tudni, hogy az Immersion fejlettebb technológiája miként fog felbukkanni a DualShock 5-ben (mi más lehetne a neve a következő generációs kontrollernek? őszinte a kérdés – a formájába meg bele sem merünk gondolni!), és még inkább nem tudjuk még, hogy a PlayStation VR új modellje hogyan fogja igénybe venni az Immersion technológiáját, de a nomen est omen elve alapján ki lehet mondani: immerzívebb élményekben lehet részünk a virtuális valóságban.

Úgyhogy most már ki lehet jelenteni: a Sony tényleg komolyan készül a VR-ra is.

Forrás: MP1st

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu