Menu

Jövőre nem a Sledgehammer fogja fejleszteni a Call of Duty-t?

Olyan pletykák röppentek fel, miszerint nem a Sledgehammer fog a 2020-as Call of Duty játék mögött állni. Akkor ki veheti át a helyüket?

Az Activision Blizzard évente kiad egy Call of Duty-címet, és ezt úgy teszi meg, hogy 2014 óta három fejlesztőcsapat, pontosabban a Sledgehammer Games, a Treyarch és az Infinity Ward fejleszti a játékokat három éves rotációban (azaz Sledgehammer-Treyarch-Infinity Ward sorrendben jönnek ki az FPS-ek – amúgy 2012-ben indult el a ciklus, de mi a Sledgehammer belépésétől számoljuk…). 2019-ben az Infinity Ward a soros (nagy eséllyel a Call of Duty: Modern Warfare 4-gyel…), és 2020-ban elvileg a Sledgehammer következne, mivel 2017-ben volt tőlük utoljára CoD a WWII-vel… de lehet, hogy nem így lesz!

A Kotaku arról ír, hogy eredetileg a kiadó terve az volt, hogy a Sledgehammert, illetve a Raven Software-t felkérte egy, a hidegháborúban játszódó Call of Duty fejlesztésére, de ez „nemrég” megváltozott, és helyette a Treyarch jöhet a képbe, mégpedig a Call of Duty: Black Ops 5-tel. A Sledgehammer és a Raven munkássága pedig nem kerül kukába – átalakításra kerül, hogy a Black Ops 5 egyjátékos kampánya alakuljon ki belőle, és ez is elvileg a hidegháborúban játszódna. A Sledgehammer és a Raven kisegítői posztra csúszik vissza ezzel a lépéssel.

Az indok a hirtelen váltás mögött az, hogy a Sledgehammer és a Raven csapata gyakran vitatkozott a fejlesztésről, és a feszültség következtében két illető, aki a projekthez közel áll, azt mondta a Kotakunak, hogy katasztrófa jelenleg a játék (mások pedig aggódnak a két éves fejlesztési ciklus miatt, további személyek pedig örülnek, mert konkrét tervek vannak…), ami 2020 őszén érkezne cross-gen játékként, azaz a PlayStation 4, Xbox One, PC hármas mellett a next-gen PlayStation és Xbox is megkapná a Black Ops 5-öt. A Kotaku még arról is ír, hogy az Activision vezetősége erősen megvizsgálta a free-to-play játékmodellt, és akár az idei Call of Duty-ba is kerülhet egy ilyen lehetőség, ám páran tartózkodnak az ötlettől, és még nincsen semmi sem véglegesítve.

Úgyhogy van egy kis vita az Activision háza táján…

Forrás: Gematsu

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu