Jövőre nem a Sledgehammer fogja fejleszteni a Call of Duty-t?

Olyan pletykák röppentek fel, miszerint nem a Sledgehammer fog a 2020-as Call of Duty játék mögött állni. Akkor ki veheti át a helyüket?

Az Activision Blizzard évente kiad egy Call of Duty-címet, és ezt úgy teszi meg, hogy 2014 óta három fejlesztőcsapat, pontosabban a Sledgehammer Games, a Treyarch és az Infinity Ward fejleszti a játékokat három éves rotációban (azaz Sledgehammer-Treyarch-Infinity Ward sorrendben jönnek ki az FPS-ek – amúgy 2012-ben indult el a ciklus, de mi a Sledgehammer belépésétől számoljuk…). 2019-ben az Infinity Ward a soros (nagy eséllyel a Call of Duty: Modern Warfare 4-gyel…), és 2020-ban elvileg a Sledgehammer következne, mivel 2017-ben volt tőlük utoljára CoD a WWII-vel… de lehet, hogy nem így lesz!

A Kotaku arról ír, hogy eredetileg a kiadó terve az volt, hogy a Sledgehammert, illetve a Raven Software-t felkérte egy, a hidegháborúban játszódó Call of Duty fejlesztésére, de ez „nemrég” megváltozott, és helyette a Treyarch jöhet a képbe, mégpedig a Call of Duty: Black Ops 5-tel. A Sledgehammer és a Raven munkássága pedig nem kerül kukába – átalakításra kerül, hogy a Black Ops 5 egyjátékos kampánya alakuljon ki belőle, és ez is elvileg a hidegháborúban játszódna. A Sledgehammer és a Raven kisegítői posztra csúszik vissza ezzel a lépéssel.

Az indok a hirtelen váltás mögött az, hogy a Sledgehammer és a Raven csapata gyakran vitatkozott a fejlesztésről, és a feszültség következtében két illető, aki a projekthez közel áll, azt mondta a Kotakunak, hogy katasztrófa jelenleg a játék (mások pedig aggódnak a két éves fejlesztési ciklus miatt, további személyek pedig örülnek, mert konkrét tervek vannak…), ami 2020 őszén érkezne cross-gen játékként, azaz a PlayStation 4, Xbox One, PC hármas mellett a next-gen PlayStation és Xbox is megkapná a Black Ops 5-öt. A Kotaku még arról is ír, hogy az Activision vezetősége erősen megvizsgálta a free-to-play játékmodellt, és akár az idei Call of Duty-ba is kerülhet egy ilyen lehetőség, ám páran tartózkodnak az ötlettől, és még nincsen semmi sem véglegesítve.

Úgyhogy van egy kis vita az Activision háza táján…

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu