Problémák a Lords of the Fallen 2 fejlesztése körül is!

Is? Is: nem csak a 2020-as Call of Duty körül vannak a háttérben problémák (erről külön értekeztünk), hanem a Lords of the Fallen folytatásával kapcsolatban is!

Szóval a Lords of the Fallen a korábban City Interactive néven Magyarországon is elhíresült CI Games által volt kiadva már közel öt éve. A fejlesztők, a Deck13 akkor egy szódával talán elmegy minőségű Souls-klónt adtak ki, de 2017 tavaszára összeszedték magukat a The Surge-gel, ami egy futurisztikus Souls-klónként egészen korrekt volt – csakhogy azt már a Focus Home Interactive adta ki. (Ahogy a folytatást is, amin már dolgozik is a német fejlesztőcsapat.) Úgyhogy nem ők csinálják a Lords of the Fallen 2-t.

A CI Games tavaly behozta a projektbe a new york-i Defiant Studios-t a fejlesztéssel, hogy „friss kezdetet” kapjon a folytatás. (Erről akkoriban be is számoltunk.) A cél az volt, hogy a játékot újraépítsék, de itt is szépen felborult a bicikli, mert talán túl nagy sebességgel akartak átfarolni azon a hosszú jobboson… ezalatt azt értjük, hogy a Defiant Studios már nem dolgozik a játékon, mert a CI Games szerint nem volt megfelelő minőségű a munkájuk, így a lengyel cég házon belül készíti tovább a Lords of the Fallen 2-t. (Csak aztán nehogy visszamenjenek a budget minőségre, ahol tíz éve voltak.)

Az Eurogamer lefordította a CI Games sajtóközleményét. Azért bomlott fel a CI Games és a Defiant Studios között a kapcsolat, mivel „[a fejlesztésben] fontos szakaszban a kivitelezés elégtelen volt” – gyenge volt a „vertical slice”, a játék mondhatni „csontváza”, koncepciója. „A munka minősége a cég által elvárthoz (és a megállapodásban tisztán kifejezetthez) képest gyengébb volt annak ellenére, hogy a munka ezen szakaszára a javulást háromszor is kértük,” olvasható az Eurogameren.

„[A Lords of the Fallen 2 fejlesztőcsapata] kifejezetten tehetséges fejlesztőkből áll, akiket teljes mértékben támogatunk. A csapatunk tudja, hogy miként kell minőségi játékokat felépíteni, mert kulcsszerepet játszottak az illetők a Just Cause 3, a Call of Duty: Advanced Warfare, a Far Cry 5, a DmC: Devil May Cry, és más, csúcsszintű projektek fejlesztésében. Mivel továbbra is igyekszünk a szerződésben leírt bizalmi kötelezettségeinket betartani, jelenleg nem nyilatkozhatunk többet az üggyel kapcsolatban,” mondja David Grijn, a Defiant alapítója.

Mi lesz a következő lépés? Törlésre kerül a Lords of the Fallen 2? Nem lenne meglepő.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu