Trónok harca-játékon dolgozhat a FromSoftware?

George R.R. Martin, aki nélkül nem jöhetett volna létre a Trónok harca (Game of Thrones) sorozat, ami amúgy A tűz és jég dala (A Song of Ice and Fire) könyvsorozaton alapult, nemrég egy japán fejlesztőcsapattal konzultált. És erről pont akkor beszélünk, amikor is a sorozat véget ért. Milyen véletlen egybeesés…

Az író egy blogposztban beszélt arról, hogy nemrég egy játékkal kapcsolatban egy japán céggel konzultált. Még márciusban egy YouTube-videó, amit a Spawn Wave publikált, arról beszélt, hogy a Souls-játékok és a Bloodborne fejlesztőcsapata, a FromSofware egy új játékon dolgozik, ami nyílt világú lenne. Ennek George R.R. Martin lenne az egyik fő írója, és több királyságba ellátogathatunk, vagy akár el is foglalhatunk, ha a királyokat kivégezzük. Nem ismerős ez a formula valahonnan? Mintha már láttunk volna ilyesmit…

A Gematsunak egy, a témában jártas személy azt nyilatkozta, hogy a FromSoftware-en belül a projekt GR kódnéven fut (direkt csak ennyit közölhetett az oldal – egy rövidítést…), ami már három éve fejlesztés alatt áll, tehát jóformán a Dark Souls III kiadása után (2016 tavasza!) azonnal nekiláttak ennek a játéknak, ami a nyílt világon túl lovaglással is rendelkezni fog, és állítólag George R.R. Martin együttműködik Hidetaka Miyazakival, a FromSoftware vezetőjével a projekten, amit a Bandai Namco fog majd kiadni, de előtte a Microsoft E3-as konferenciáján be fogják jelenteni a játékot. (Valószínűeg multiplaform címként.)

Szóval lehet, hogy nem csak a Bloodborne folytatásán dolgozhat a japán csapat (erre is megvan az esély), hanem egy Trónok harca licenszjátékon is, ami akár jól is elsülhet. A Telltale próbálkozása anno nem volt annyira katasztrófa (amit viszont azért elmondhatunk a Cyanide 2012-es játékáról). Ha ez a pletyka igaz (és nagy eséllyel az is – különben Martin miért említette volna meg a japán kapcsolatot…?), akkor a Microsoft E3-as műsora során legalább egy komoly meglepetés vár ránk. (Vagy várt volna…?)

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu