Ganxsta Zolee a Jumurdzsák gyűrűjében: magyar játéktörténelmi kuriózum a Steamen

A Pierrot cége által, 13 éve kiadott kalandjáték a klasszikus interaktív mozi műfaját elevenítette fel.

Ha enyhén szólva nem is nevezhetnénk minden idők legjobb kalandjátékának, de a 2006-ban állami támogatással elkészült cím érdekes színfoltja volt az akkor már tíz éve halott interaktív mozis kalandjáték műfajának, melyet leginkább a Sierra-On-Line kalandjátékai (Phantasmagoria 1-2, Gabriel Knight: The Wolf Within, stb.) fémjeleztek.

A játék teljes egészében követte az interaktív mozik struktúráját: az állóképes kalandokat állandóan átvezető mozik váltották fel, melyekben olyan ismert sztárokat, színészeket láthattunk, mint Ganxsta Zolee, vagy Jordán Adél, illetve az Egri csillagok egykori nagy filmcsillagai: Bárdi György és Kézdy György.

A játék egyébként egy pályázati megbízásból készült, amely Eger városát érintette és éppen ezért rengeteg helyi éttermet, kocsmát, vagy egyéb intézményt reklámoznak benne.

A játék történetét és egyéb jellegzetességeit most nem ragoznánk, lévén pont a mai napon posztoltunk róla egy részletes retrocikket, így aki kíváncsi rá, azt itt elolvashatja.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu