Sony-hírek: minden téren erősít a cég?

A PlayStation Productions, a stúdiófelvásárlások, sőt, a next-gen PlayStation is megemlítésre kerülnek.

Daniel Ahmad, a Niko Partners senior elemzője a Twitteren beszélt Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatójának kommentjéről. Van egy kép is, amin a Sony franchise-ainak erősödését mutatja be az eladások, továbbá a Metacritices átlagpontszámok tükrében. A God of War esetében nemrég lépte át Kratos és Atreus a tíz millió eladást (és itt 92-ről 94-re nőtt a pontszám), az Uncharted 3 és 4 között egy pont javulás van (92-ről 93-ra), és a The Last of Usnál kicsit trükközött a cég, mert a Remastered kiadást használták PlayStation 4-en (és itt megmaradt a 95-ös pontszám).

Ryan kommentjei: „First-party (belsős) befektetések: 13 stúdió világszerte. Felvásárlások és organikus növekedés révén terjeszkedés. Olyan játékok alkotásában haladás, amik megjelenés után pénzt generálnak (pl. MLB: The Show kiegészítő tartalmakkal.” Tehát a stúdiókat a Sony fejleszteni fogja (a Guerrilla Games erre jó példa – 400 alkalmazott), sőt, fel is vásárolhat párat (ahogy a Microsoft is tette az utóbbi egy évben!), és mikrotranzakciós játékokból több lehet majd például. Nem rossz – többnyire.

A ResetErán pedig azt olvashatjuk a PlayStation Productionsszel kapcsolatban (erről tegnap részletesen beszámoltunk), hogy mi lehet az első projektje a cégnek, ami a játék-IP-ket televíziós, filmes adaptációra ültetheti át – Tony Vinciquerra a Sony Picturestől a Sony befektetői megbeszélése során megerősítette, hogy a Twisted Metalból egy TV-sorozat készül, tehát a cég első munkái között Sweet Tooth feldolgozását taálhatjuk majd. Ez érdekes elképzelés – a Twisted Metal (aminek sikerében nagy szerepe volt a későbbi PS2-es God of Warok rendezőjének, David Jaffénak, aki most egy egyjátékos horrorjátékon dolgozik egyedül – erről is szó volt korábban) egy járműves harci játék volt. Na ebből hogy a fenébe fog a PlayStation Productions egy sorozatot kikanyarítani? Biztos ellövik a pl. Sweet Tooth, a franchise ikonikus bohóc főszereplőjének háttértörténetével kapcsolatos töltényt. Majd meglátjuk – ez még így kicsit meredeknek tűnik.

A Gamingbolt nemrég beszélt Don Schmockerrel és Goran Sarickal, az Okomotive (FAR: Lone Sails) két fejlesztőjével (kreatív vezető és technikai vezető a FAR-on). Ők ketten úgy vélik, hogy a PlayStation 5 által a jövőben használt AMD Zen 2 processzor könnyebb fejlesztést tesz majd lehetővé, és ezzel közelebb kerülnek a PC-hez: „Abszolút közelebb hozza majd [a processzor] a konzolos teljesítményt a PC-éhez, ami azt jelenti, hogy kevesebb optimalizálás kell a portokhoz.”

Szóval a Sony több téren is támad…

Forrás: Twitter, ResetEra, GamingBolt

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu