Menu

Sony-hírek: minden téren erősít a cég?

A PlayStation Productions, a stúdiófelvásárlások, sőt, a next-gen PlayStation is megemlítésre kerülnek.

Daniel Ahmad, a Niko Partners senior elemzője a Twitteren beszélt Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatójának kommentjéről. Van egy kép is, amin a Sony franchise-ainak erősödését mutatja be az eladások, továbbá a Metacritices átlagpontszámok tükrében. A God of War esetében nemrég lépte át Kratos és Atreus a tíz millió eladást (és itt 92-ről 94-re nőtt a pontszám), az Uncharted 3 és 4 között egy pont javulás van (92-ről 93-ra), és a The Last of Usnál kicsit trükközött a cég, mert a Remastered kiadást használták PlayStation 4-en (és itt megmaradt a 95-ös pontszám).

Ryan kommentjei: „First-party (belsős) befektetések: 13 stúdió világszerte. Felvásárlások és organikus növekedés révén terjeszkedés. Olyan játékok alkotásában haladás, amik megjelenés után pénzt generálnak (pl. MLB: The Show kiegészítő tartalmakkal.” Tehát a stúdiókat a Sony fejleszteni fogja (a Guerrilla Games erre jó példa – 400 alkalmazott), sőt, fel is vásárolhat párat (ahogy a Microsoft is tette az utóbbi egy évben!), és mikrotranzakciós játékokból több lehet majd például. Nem rossz – többnyire.

A ResetErán pedig azt olvashatjuk a PlayStation Productionsszel kapcsolatban (erről tegnap részletesen beszámoltunk), hogy mi lehet az első projektje a cégnek, ami a játék-IP-ket televíziós, filmes adaptációra ültetheti át – Tony Vinciquerra a Sony Picturestől a Sony befektetői megbeszélése során megerősítette, hogy a Twisted Metalból egy TV-sorozat készül, tehát a cég első munkái között Sweet Tooth feldolgozását taálhatjuk majd. Ez érdekes elképzelés – a Twisted Metal (aminek sikerében nagy szerepe volt a későbbi PS2-es God of Warok rendezőjének, David Jaffénak, aki most egy egyjátékos horrorjátékon dolgozik egyedül – erről is szó volt korábban) egy járműves harci játék volt. Na ebből hogy a fenébe fog a PlayStation Productions egy sorozatot kikanyarítani? Biztos ellövik a pl. Sweet Tooth, a franchise ikonikus bohóc főszereplőjének háttértörténetével kapcsolatos töltényt. Majd meglátjuk – ez még így kicsit meredeknek tűnik.

A Gamingbolt nemrég beszélt Don Schmockerrel és Goran Sarickal, az Okomotive (FAR: Lone Sails) két fejlesztőjével (kreatív vezető és technikai vezető a FAR-on). Ők ketten úgy vélik, hogy a PlayStation 5 által a jövőben használt AMD Zen 2 processzor könnyebb fejlesztést tesz majd lehetővé, és ezzel közelebb kerülnek a PC-hez: „Abszolút közelebb hozza majd [a processzor] a konzolos teljesítményt a PC-éhez, ami azt jelenti, hogy kevesebb optimalizálás kell a portokhoz.”

Szóval a Sony több téren is támad…

Forrás: Twitter, ResetEra, GamingBolt

 

Spread the love

No comments

Vélemény, hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu

https://smallseotools.com/