Tovább bővül a THQ Nordic: újabb stúdiót vásároltak fel!

2018-ban a Microsoft mellett a THQ Nordic menetelt egy szépet a felvásárlásokkal – mindegy, hogy IP-kről vagy stúdiókról van szó – úgy tűnik, hogy a cég idén is folytatja a bevásárlótúráját…

A THQ Nordic bejelentette, hogy a legújabb vételük a Piranha Bytes-ra vonatkozik. Ez a cég korábban a Gothic, majd a Risen-szériát fejlesztette, legutóbbi játékuk pedig az ELEX volt. A felvásárlás révén a cég nem csak a stúdiót, hanem annak IP-it is megszerezte. (És már az ELEX 2-re utalnak a sajtóközleményben. Hmm…)

Nem tudni pontosan, hogy mekkora összeget perkált a svéd központú cég a „piranháknak”, de kb. körbeírták ezzel a jellemzéssel: „ha a felvásárlás nem történt meg volna, akkor a Piranha jövőbeli címeiből származó, a menedzsment által felbecsült három évnyi jogdíj összegével azonos”. A felvásárlás révén független marad a Piranha Bytes (de már a Piranha Bytes GmbH név alatt), és megőrzik teljes kreatív szabadságukat, de a cég mostantól a kiadói szerepet betölti. Vezetőségük sem változik: Michael Ruve marad a vezérigazgató, a játékokért pedig továbbra is Bjorn Pankratz felel. Valahol ez várható volt – korábban ugyanis egy bizonyos Deep Silver volt a csapat kiadója, és ők is már a THQ Nordic AB (az anyavállalat) alá tartoznak…

Nem csak ez volt a cég bejelentése – még azt is megejtették, hogy megállapodást kötöttek a 4A Gamesszel, a Metro-játékok fejlesztőivel arról, hogy „egy érkező, még mindig be nem jelentett AAA-játékok” kiadjon majd a jövőben. A THQ Nordic AB ezen felül még hozzátette, hogy a THQ Nordic GmbH, a Deep Silver és a Coffee Stain Studios hármasában, tehát mondhatni a teljes cégszerkeszeten összesen nyolc van játék készül, amik közül nem kevesebb mint negyvennyolc (!!!) nincs még bejelentve. Ez igen… 48 játék, és ezek közül legalább kettőt be fognak mondani az E3-ra.

Szóval a THQ Nordic gyarapodik rendesen. Érdemes lesz továbbra is figyelemmel követni a terjeszkedésüket – ilyesmit legutóbb talán az Electronic Arts csinált ilyen gyakorisággal még a kilencvenes években.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu