Cross-gen multiplayerrel fog rendelkezni a PlayStation 5?

A PlayStation 4-eseket nem fogják azonnal maguk mögött hagyni a Sony-nál. (Szép is lenne – idén tuti elérik a százmillió eladott konzolt: oltári nagy lábon lövés lenne a PS4 azonnali kinyírása!)

Nos nézzük, Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója (aki mintha korábban pont szidta volna a visszamenőleges kompatibilitást… legalábbis számunkra rémlik egy ilyen kommentje 2017-ből) mit is mondott a GamesRadarnak: „A visszamenőleges támogatás egy hálózatosodó korszakban egy igazán erős dologgá válik. Mivel a játékos közösség természetéből adódólag valamelyest „törzsi”, a visszamenőleges kompatibilitás lehetőséget ad számunkra, hogy ezt a közösséget a PlayStation 4-ről átvigyük a következő generációra azzal a képességgel, hogy a next-gen konzoljukon képesek legyenek a PS4-es játékaikkal játszani. Úgy gondoljuk, hogy ez igazán fontos.” „Cross-gen a közösség képes lesz együtt élvezni a játékokat,” tette kurta-furcsán hozzá John Kodera, a Sony Interactive Entertainment elnökhelyettese (akiről valljuk be, eléggé arctalan figura volt Andrew House eltávozása után – ő nem nagyon szerepelt annyit a médiában, mint az elődje…).

Ha már Kodera, ő még tavaly olyasmit mondott (amit talán meg is írtunk…), hogy „három évre van” a next-gen, ami egyre inkább tűnik kevesebbnek, ugyanis ha 2021 elején adnák ki mondjuk a feltehetőleg PlayStation 5-nek elnevezésre kerülő új Sony konzolt, akkor nem nagyon tűnik értelmesnek 2019 tavaszán már erről a hardverről mesélni ennyit. (Főleg úgy, hogy a rivális Microsoft, aki valószínűleg az E3-on fogja bepótolni a lemaradását, még nem mondott semmit sem azon túl, hogy a tavalyi rendezvényükön Phil Spencer, az Xbox-vezér már elhintette, hogy dolgoznak a next-gen hardverükön… amiből a pletykák szerint két kiadást is a boltokba vihetnek majd, egy gyengébbet és egy erősebbet…)

A PlayStation következő generációs modellje (ami SSD-vel, PlayStation VR-támogatással, AMD Ryzen Zen 2 CPU-val, AMD Navi GPU-val, és hardveres valós idejű sugárkövetéssel rendelkezik majd) nagy eséllyel 2020 végén fog a boltokba kerülni.

Forrás: GameSpot

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu