Egy rajongó létrehozta a Nintendo GameCube Mini-t! [VIDEO]

És nem csak trükközött azzal, hogy egy Raspberry Pi-t rakott a kis lila „játékkocka” vázába – ennél sokkal kreatívabb megoldást láthatunk, amiről érdemes beszélni!

Egy YouTube-os, Madmorda hozta létre azt, ami egyszer talán hivatalosan is be fog következni (mivel most épp a Nintendo 64 Mini bejelentésére várunk – megvan az esély rá, hogy ez megvalósulhat…): egy mini Nintendo GameCube-ot alkotott! Ehhez nem használt fel semmilyen minikompjútert vagy Raspberry Pi-t, hanem ennél sokkal találóbb megoldással lépett elő – fogta a Nintendo Wii alaplapját, amit lefaragott kb. akkora méretűre mint amekkora egy Nintendo Game Boy Color kazetta. (És az tényleg nem valami nagy – a lenti videón látható egymás mellett az igazi GameCube és a moddolt minicsoda, ami ráadásul a videó indexképe is lett, hozzáteszük, jogosan.)

A kontrollerportokon keresztül fejhallgatót is használhatunk, de van egy konverter is (az elkél a kontrollerekhez), továbbá a memóriakártyák helyén két USB-csatlakozót találhatunk. Működőképes Power gomb, továbbá LCD-fény is van. És mindezt akár mi magunk is összemoddolhatjuk, ha figyelemmel követjük a leírást, ami a BitBuilt fórumon található. Elképesztően zseniális az elképzelés.

Nos, és nem valami féknyúz ez: a videóban látható működés közben a mini GameCube, amin a Super Mario Sunshine fut, mégpedig akadásmentesen! Tehát, ezzel Madmorda szépen feladta a leckét a Nintendonak, igaz, ők eléggé korrekt hardvert pakoltak mind a NES Classic, mind a SNES Classic alá, így azokon a törpekonzolokon a játékok problémáktól mentesen futottak. (Ezt persze a Sony PlayStation Classicjáról nem mondhatjuk el, sőt – korábban arról is mintha beszámoltunk volna, hogy egy moddolt SNES minin jobban futott a Ridge Racer Type 4 mint magán a PS Classicon, ami nevetséges.)

Forrás: DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu