Menu

Egy rajongó létrehozta a Nintendo GameCube Mini-t! [VIDEO]

És nem csak trükközött azzal, hogy egy Raspberry Pi-t rakott a kis lila „játékkocka” vázába – ennél sokkal kreatívabb megoldást láthatunk, amiről érdemes beszélni!

Egy YouTube-os, Madmorda hozta létre azt, ami egyszer talán hivatalosan is be fog következni (mivel most épp a Nintendo 64 Mini bejelentésére várunk – megvan az esély rá, hogy ez megvalósulhat…): egy mini Nintendo GameCube-ot alkotott! Ehhez nem használt fel semmilyen minikompjútert vagy Raspberry Pi-t, hanem ennél sokkal találóbb megoldással lépett elő – fogta a Nintendo Wii alaplapját, amit lefaragott kb. akkora méretűre mint amekkora egy Nintendo Game Boy Color kazetta. (És az tényleg nem valami nagy – a lenti videón látható egymás mellett az igazi GameCube és a moddolt minicsoda, ami ráadásul a videó indexképe is lett, hozzáteszük, jogosan.)

A kontrollerportokon keresztül fejhallgatót is használhatunk, de van egy konverter is (az elkél a kontrollerekhez), továbbá a memóriakártyák helyén két USB-csatlakozót találhatunk. Működőképes Power gomb, továbbá LCD-fény is van. És mindezt akár mi magunk is összemoddolhatjuk, ha figyelemmel követjük a leírást, ami a BitBuilt fórumon található. Elképesztően zseniális az elképzelés.

Nos, és nem valami féknyúz ez: a videóban látható működés közben a mini GameCube, amin a Super Mario Sunshine fut, mégpedig akadásmentesen! Tehát, ezzel Madmorda szépen feladta a leckét a Nintendonak, igaz, ők eléggé korrekt hardvert pakoltak mind a NES Classic, mind a SNES Classic alá, így azokon a törpekonzolokon a játékok problémáktól mentesen futottak. (Ezt persze a Sony PlayStation Classicjáról nem mondhatjuk el, sőt – korábban arról is mintha beszámoltunk volna, hogy egy moddolt SNES minin jobban futott a Ridge Racer Type 4 mint magán a PS Classicon, ami nevetséges.)

Forrás: DualShockers

Spread the love

No comments

Vélemény, hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu

https://smallseotools.com/