Nemsokára eltűnik a GOG-ról a „Telltale-hagyaték!

Aki szeretne teljesen offline, DRM-ektől és kliensektől mentesen játszani, és kedveli a Telltale játékait, ám még nem rendelkezik velük, vegye meg az oldalról – nagyon rövid időn belül ugyanis el fognak tűnni onnan!

A GOG a fórumján jelentette be, hogy az összes, még kilistázott – és így megvásárolható – Telltale-játékot a hétfői nap folyamán le fogják szedni az oldalról magyar idő szerint délben. Az indoklás? Bezárásra került a Telltale Games. Meg is említik, hogy mely játékok érintettek a szomorú, de kényszerű távozásban: The Wolf Among Us (ami ugye sajnos nem kap folytatást, pedig voltak rá tervek), Marvel’s Guardians of the Galaxy, Hector: Badge of Carnage, Batman: The Telltale Series, Batman: The Enemy Within, Sam & Max Save The World, Sam & Max Beyond Time and Space, Sam & Max: The Devil’s Playhouse, Nelson Tethers: Puzzle Agent, Puzzle Agent 2, Tales from the Borderlands, és Strong Bad’s Cool Game for Attractive People. Remélhetőleg senkit sem hagytunk ki – azért ezek között vannak régebbi játékok is, amik még a The Walking Dead első évada (tehát 2012) előtt készültek, így nem biztos, hogy mindegyik kapásból ismerős lehet. (A Back to the Future és a Jurassic Park már november tájékán eltűnt.)

Öröm az ürömben, hogy akik már megvették bármelyik érintett játékot, azon játékosok továbbra is hozzáférhetnek a személyes könyvtárukból ezen címekhez. Van egy kivétel azért a fenti listán: az Eurogamernek eljuttatott közleményében a 2K azt mondta, hogy „azon dolgoznak, hogy a lehető leghamarabb újra felkerülhessen a digitális boltokba a Tales from the Borderlands,” ami a Steamről már eltűnt, és ugye hétfőn fog lelépni a GOG-ról. Csak ideiglenesen.

Ez azért következett be, mert a csődbe ment Telltale Games nem volt képes új befektetőket találni, így a játékaik is lassan eltűnnek. Kár értük – tehát nyolc franchise megy a levesbe…

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu