Menu

Új handheld készül a piacra: íme a Playdate! [VIDEO]

Kicsi, olcsó – vajon mennyire lehet sikere a Playdate-nek a már igencsak koros (és lassan elhanyagolásra is kerülő…) Nintendo 3DS, a töretlenül jól fogyó Nintendo Switch, vagy az iOS/Android mobil platformokkal szemben?

A Panic neve nem mondhat sokat első blikkre. Pánikra (hogy az obligát szóviccet megejtsük…) semmi ok – a portlandi cég volt például korábban a már a Valve szárnyai alá tartozó, a korábban a Telltale-nél a The Walking Dead elindításában kulcsfontosságú Sean Vanaman és Jake Rodkin párosa által alapított Campo Santo első játékának, a Firewatchnak a kiadója. Nos, ez a cég abszolút a semmiből bejelentette a Playdate-et, amit szemmel láthatólag a 3 évtizede megjelent Game Boy, a Nintendo akkor igencsak nagyot taroló handheldje inspirált.

A 2020 elején kiszállításra készülő handheldnek (ami méretileg 74x76x9mm, szóval nem valami nagy) az a különlegessége, hogy bár megvannak a szokásos gombok és a D-Pad, van egy kurbli is rajta. Ez „egy forgatható analóg kontroller, ami kiforgatható a [Playdate] oldalán, és új csavart ad a játékoknak”. (Na tessék, már ők is szóviccelnek a kérdezz-felelek oldalukon…) 2,7 colos kijelzője fekete-fehér, felbontása 400×240, háttérmegvilágítása nincs. Tizenkét új játék fog „az idő folyamán közvetlenül a készülékhez érkezni” a „játékszezonok” során.

Tehát itt van a másik érdekesség: tizenkét játék fog megjelenni, hetenként egy, és az indie fejlesztők között megemlíthetőek az alábbi nevek: Keita Takahashi, Bennett Foddy, Shaun Inman, Zach Gage. Meglepetések lesznek ezek a címek – addig nem tudunk róluk, amíg a Playdate-ünkön fel nem tűnnek. Ha szezon közben szerezzük be a készüléket, akkor a miénk az első bekapcsoláskor indul, így nem leszünk szinkronban – de a korábbi címek megvásárlására is lehetőségünk lesz. Ha letöltöttük a játékot, az a miénk marad, nem fog eltűnni. Wi-Fi és Bluetooth támogatás emiatt értelemszerűen lesz. CPU/RAM/tárhely infókat még nem tudunk.

Az egyedi operációs rendszerrel rendelkező Playdate, ami a mobil és az otthoni konzol közötti helyet akarja betölteni, 149 dollárba kerül, szóval vám és miegyéb nélkül is 40 ezer forint körül kezdődik. Mindössze egy játék lett eddig bejelentve – a Katamari Damacy-t alkotó Keita Takahashitól a Crankin’s Time Travel Adventure. Érdekes elgondolás ez…

Forrás: WCCFTech

Spread the love

No comments

Vélemény, hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu

https://smallseotools.com/