Új handheld készül a piacra: íme a Playdate! [VIDEO]

Kicsi, olcsó – vajon mennyire lehet sikere a Playdate-nek a már igencsak koros (és lassan elhanyagolásra is kerülő…) Nintendo 3DS, a töretlenül jól fogyó Nintendo Switch, vagy az iOS/Android mobil platformokkal szemben?

A Panic neve nem mondhat sokat első blikkre. Pánikra (hogy az obligát szóviccet megejtsük…) semmi ok – a portlandi cég volt például korábban a már a Valve szárnyai alá tartozó, a korábban a Telltale-nél a The Walking Dead elindításában kulcsfontosságú Sean Vanaman és Jake Rodkin párosa által alapított Campo Santo első játékának, a Firewatchnak a kiadója. Nos, ez a cég abszolút a semmiből bejelentette a Playdate-et, amit szemmel láthatólag a 3 évtizede megjelent Game Boy, a Nintendo akkor igencsak nagyot taroló handheldje inspirált.

A 2020 elején kiszállításra készülő handheldnek (ami méretileg 74x76x9mm, szóval nem valami nagy) az a különlegessége, hogy bár megvannak a szokásos gombok és a D-Pad, van egy kurbli is rajta. Ez „egy forgatható analóg kontroller, ami kiforgatható a [Playdate] oldalán, és új csavart ad a játékoknak”. (Na tessék, már ők is szóviccelnek a kérdezz-felelek oldalukon…) 2,7 colos kijelzője fekete-fehér, felbontása 400×240, háttérmegvilágítása nincs. Tizenkét új játék fog „az idő folyamán közvetlenül a készülékhez érkezni” a „játékszezonok” során.

Tehát itt van a másik érdekesség: tizenkét játék fog megjelenni, hetenként egy, és az indie fejlesztők között megemlíthetőek az alábbi nevek: Keita Takahashi, Bennett Foddy, Shaun Inman, Zach Gage. Meglepetések lesznek ezek a címek – addig nem tudunk róluk, amíg a Playdate-ünkön fel nem tűnnek. Ha szezon közben szerezzük be a készüléket, akkor a miénk az első bekapcsoláskor indul, így nem leszünk szinkronban – de a korábbi címek megvásárlására is lehetőségünk lesz. Ha letöltöttük a játékot, az a miénk marad, nem fog eltűnni. Wi-Fi és Bluetooth támogatás emiatt értelemszerűen lesz. CPU/RAM/tárhely infókat még nem tudunk.

Az egyedi operációs rendszerrel rendelkező Playdate, ami a mobil és az otthoni konzol közötti helyet akarja betölteni, 149 dollárba kerül, szóval vám és miegyéb nélkül is 40 ezer forint körül kezdődik. Mindössze egy játék lett eddig bejelentve – a Katamari Damacy-t alkotó Keita Takahashitól a Crankin’s Time Travel Adventure. Érdekes elgondolás ez…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu