Új Contra-játék kerül bejelentésre az E3-on?

A Konami egy igencsak régi franchise-át húzhatja elő teljesen váratlanul a kalapjából – a Contra-sorozatot, aminek egy kis ideig magyar érintettsége is volt.

A német NetGames kilistázott ugyanis egy új Contra játékot PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switchre, illetve PC-re. A megjelenési dátumot – szeptember huszonkilencedike – ne vegyük komolyan: ideiglenes, placeholder napról van szó, mivel vasárnap nem nagyon szokott senki sem kiadni játékot (maximum Steamen, de ott se nagyon). Lehet, hogy nem egy vadonatúj játékról van szó: a japán cég előhúzhatja azt a kártyát, amit nemrég a Castlevaniával megejtett!

A Castlevania ugyanis kapott egy Castlevania Anniversary Collectiont újfent PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switchre, illetve PC-re. Több, régebbi címet is egy kollekcióba pakoltak, a minőséget pedig inkább ne részletezzük. Volt egy Castlevania Requiem Collection is kizárólag PlayStation 4-re – ebben a Symphony of the Night, illetve a Rondo of Blood játékok találhatóak. Lehet, hogy a Konami itt is előhúz egy gyűjteményes újrakiadást a többnyire oldalnézetes shoot’em up játékokból, amik a NES-en kezdték (jó, volt játéktermi átirat is). Európában az első három rész Probotector néven futott (ahogy a SEGA Mega Drive-ra kiadott rész is), az embereket pedig lecserélték benne robotokra az erőszak miatt.

És a magyar érintettség? A Contra: Legacy of Wart az Appaloosa Interactive fejlesztette (és 3D-s játék volt ez – a cég úgy is ismerős lehet, hogy Novotrade…) – a két tervező Szenttornyai László, illetve Győrfi Zoltán volt. A C: The Contra Adventure-t, a szintén három dimenziós folytatást is részben magyarok hozták össze. Mindkét cím PS1-re jött ki. Kár, hogy nem éppen a 2D-s címekben volt hazai érintettség.

Úgyhogy – ha a NetGames nem téved – vagy egy vadonatúj játékot (Contra 5? A Contra 4 anno a DS-re jött ki), vagy egy újrakiadásos gyűjteményt fog a Konami nemsokára bejelenteni. Mivel a 80-as, 90-es években nagy sikere volt a Contrának (Probotectornak), nem lenne hülyeség előszedni a sorozatot.

Forrás: TwistedVoxel (https://twistedvoxel.com/new-contra-game-ps4-xbox-one-nintendo-switch/)

 

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu