Contra Anniversary Collection: keveset próbál sokként eladni a Konami

Megtudtuk, hogy a Castlevania-gyűjtemény után a Contra-pakkba melyik játékok kerültek be.

Még márciusban jelentette be a Konami, hogy három gyűjteményt tervez kiadni – az első kettő, a Castlevania Anniversary Collection és az Anniversary Collection: Arcade Classics már megjelent, és most a Contrán a sor. Lehet, hogy pont erről volt szó tegnap, amikor a német NetGames egy új Contra-játékot listázott ki: ők már tudhattak valamit, de nem nagyon jártak jó úton. (Vagy lehet, hogy lesz mégis egy új rész…?)

Szóval a gyűjteményben ezek a játékok lesznek: Contra (játéktermi verzió, innentől csak annyit írunk, hogy arcade), Super Contra (arcade), Super C (NES), Contra III: The Alien Wars (SNES), Contra: Hard Corps (SEGA Mega Drive/Genesis), Contra (NES), Operation C (Game Boy). Na, ezeknek mind lesz japán verziója is, amit egy ingyenes frissítés révén kapunk meg (kivéve a Contra NES verzióját, az már alapból azzal jön…). Ezeken túl az európai kiadásokat is meg lehet említeni – az errefelé a PS1-es játékokig Probotector néven futó sorozatból a Probotector (SEGA Mega Drive – Hard Corps pepitában), és a Super Probotector: Alien Rebels (SNES – Contra III pepitában) is a pakk része lesz.

Feltűnt, hogy mennyi játékból kapunk több verziót? Lényegében itt a három első rész, a Hard Corps a Mega Drive-ról, és ezek portjai több platformról, megkeverve a több változattal. Ennyi! Ez kemény négy játék, akárhogy is keveri-kavarja a Konami. Gyatra. És még nincs is benne mondjuk a harmadik rész igencsak kiváló Game Boy-os portja, amit a német Factor 5 (akiket például az Amigások ismerhetnek…) ültetett át a Nintendo handheldjére. Abszolút kihagyott ziccer! A PS1-es részek sincsenek sehol, nem beszélve mondjuk a DS-re kijött Contra 4-ről, vagy a spinoffként kezelendő Contra Force-ról… aztán ott a PS2-es Shattered Soldier, a PS3/X360-as Hard Corps: Uprising, vagy a Rebirth. Jó, lesz valami digitális könyv a franchise eredetéről és kezdetéről, de ez gyenge lista ettől függetlenül!

A Contra Anniversary Collection a nyár elején fog megjelenni PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switchre és PC-re. Shoot’em up / run-and-gun rajongóknak jó vétel lehet majd. Ár? 20 euró. Kb. 6600 forint.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu