Menu

Már a Yakuza-sorozat rendezője is a PlayStation 5-ről beszél

Toshihiro Nagoshi, aki a Yakuza-sorozat általános rendezőjeként dolgozik a SEGÁnál, a legújabb SEGA-Nama közvetítés során két fontosabb témát (PlayStation 5 és Yakuza-játék) is érintett.

Kezdjük a következő fő Yakuza-játékkal, amit már bejelentettek (ennek lesz a főszereplője Ichiban Kasuga – új főhőst kap a sorozat). Erről Nagoshi elárulta, hogy a története már készen áll. Jelenleg a rögzítő fázisban tartanak, és a főbb részeket már felvették (itt nagy eséllyel a motion capture és a szinkron is említendő – a mozgáskultúra/animáció is rögzítést igényel). Azt is mondja, hogy lesznek meglepő emberek a stábban, de itt biztosan a japán médiaegyéniségekre gondol, akik errefelé nem nagyon ismertek – itt Nagoshi hozzátette, hogy meglepődött, hogy páran mennyire illettek a szerepükhöz. Ichiban Kasugáról még elmondta, hogy Kazuma Kiryuhoz (az eddigi főhőshöz) képest jóval többet beszél, és a cselekedetei mögött eltérő motivációk vannak, így a történet is másképp érződik majd, nem beszélve a játékmenetről. A fejlesztés kemény, de gördülékenyen halad a rendező szerint.

És itt kitért a PlayStation 5-re is Nagoshi. Úgy véli, hogy a PS5 kiadása után egy kis ideig még a PlayStation 4 lesz a Sony fő terméke (ez érthető is: gördülékeny konzolgeneráció-váltást szeretnének, és a PlayStation 5 visszamenőleg kompatibilis lesz a PS4-re készített játékokkal). Úgy gondolja, hogy a PlayStation 5 ereje elképesztő, de még nem tudja, hogy az új játékmenetben mely mechanikák aknázhatják majd ki az új Sony-konzol képességeit. Először az volt, hogy a grafika fejlődött, majd a hálózatbeli képességek is beléptek, most pedig visszatér az egész a „programozható” korszakba – úgy véli, hogy a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás még sokat fog fejlődni. Ha a grafikára gyúrnának, akkor az az eddigi legjobb lenne, de még mindenki azon gondolkodik, miben fejlesszék a franchise következő részét.

Látván, hogy Nagoshi már elég konkrét témákat feszeget a next-gen PlayStationnel, nem kizárt, hogy az Ichiban-féle Yakuza játék PlayStation 5-re és (Japán előző generációs támogatását ismerve) PlayStation 4-re fog kijönni. (A Yakuza 0 is PS4/PS3 megjelenéssel rendelkezett…) Még úgy is, hogy hivatalosan PS4-ről van csak szó.

Forrás: Gematsu

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu