Már a Yakuza-sorozat rendezője is a PlayStation 5-ről beszél

Toshihiro Nagoshi, aki a Yakuza-sorozat általános rendezőjeként dolgozik a SEGÁnál, a legújabb SEGA-Nama közvetítés során két fontosabb témát (PlayStation 5 és Yakuza-játék) is érintett.

Kezdjük a következő fő Yakuza-játékkal, amit már bejelentettek (ennek lesz a főszereplője Ichiban Kasuga – új főhőst kap a sorozat). Erről Nagoshi elárulta, hogy a története már készen áll. Jelenleg a rögzítő fázisban tartanak, és a főbb részeket már felvették (itt nagy eséllyel a motion capture és a szinkron is említendő – a mozgáskultúra/animáció is rögzítést igényel). Azt is mondja, hogy lesznek meglepő emberek a stábban, de itt biztosan a japán médiaegyéniségekre gondol, akik errefelé nem nagyon ismertek – itt Nagoshi hozzátette, hogy meglepődött, hogy páran mennyire illettek a szerepükhöz. Ichiban Kasugáról még elmondta, hogy Kazuma Kiryuhoz (az eddigi főhőshöz) képest jóval többet beszél, és a cselekedetei mögött eltérő motivációk vannak, így a történet is másképp érződik majd, nem beszélve a játékmenetről. A fejlesztés kemény, de gördülékenyen halad a rendező szerint.

És itt kitért a PlayStation 5-re is Nagoshi. Úgy véli, hogy a PS5 kiadása után egy kis ideig még a PlayStation 4 lesz a Sony fő terméke (ez érthető is: gördülékeny konzolgeneráció-váltást szeretnének, és a PlayStation 5 visszamenőleg kompatibilis lesz a PS4-re készített játékokkal). Úgy gondolja, hogy a PlayStation 5 ereje elképesztő, de még nem tudja, hogy az új játékmenetben mely mechanikák aknázhatják majd ki az új Sony-konzol képességeit. Először az volt, hogy a grafika fejlődött, majd a hálózatbeli képességek is beléptek, most pedig visszatér az egész a „programozható” korszakba – úgy véli, hogy a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás még sokat fog fejlődni. Ha a grafikára gyúrnának, akkor az az eddigi legjobb lenne, de még mindenki azon gondolkodik, miben fejlesszék a franchise következő részét.

Látván, hogy Nagoshi már elég konkrét témákat feszeget a next-gen PlayStationnel, nem kizárt, hogy az Ichiban-féle Yakuza játék PlayStation 5-re és (Japán előző generációs támogatását ismerve) PlayStation 4-re fog kijönni. (A Yakuza 0 is PS4/PS3 megjelenéssel rendelkezett…) Még úgy is, hogy hivatalosan PS4-ről van csak szó.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu