Baldur’s Gate 3 bejelentés az E3 2019-en?

A Divinity Original Sin készítői dolgozhatnak a Baldur’s Gate trilógia régóta várt befejezésén, a Baldur’s Gate 3-on.

Hónapok óta keringtek már a hírek annak lehetőségéről, hogy a Divinity: Original Sin I-II készítői a Baldur’s Gate 2 folytatásán, a Baldur’s Gate 3-on dolgoznának és bár eddig a pletykákat cáfolták, viszont tegnap felkerült a weboldalukra egy kép, amely elég egyértelmű bizonyítéknak tűnik arra nézve, hogy a legendás sorozat harmadik része készülne. Egészen konkrétan a videófájlból adatbányászat segítségével sikerült kiszedni több adatot is, amely a Baldur’s Gate 3-ra, a Wizards of the Coast-ra és a Dungeons & Dragons-ra utalnak.

A Baldur’s Gate két része a Dungeons & Dragons Forgotten Realms világában játszódik. A videófáljban megtalálható a „Gather your party!” mondat is, amely egy jól ismert szöveg a Baldur’s Gate játékokból.

Bár természetesen a Larian most sem nyílt meg az újságírók kérdéseinek, de a mivel az E3 már nincs messze, így a teaser animáció alapján is logikusnak tűnik, hogy pár nap múlva többet tudunk meg a régóta várt RPG-ről.

A Baldur’s Gate játékokat eredetileg a BioWare fejlesztette és az Interplay és a Black Isle Studios adták ki. A legelső játékot, a több mint 20 éve, 1998 decemberében megjelent Baldur’s Gate-et az akkori Windows-ra és Mac-re egyaránt kijött és hatalmas sikert aratott. A BioWare a nagy siker hatására egy folytatást is készített: a 2000-ben megjelent Baldur’s Gate 2: Shadow of Amnot, illetve a Baldur’s Gate motorja alapjául szolgált olyan híres, más RPG franchise-oknak is, mint az Icewind Dale, vagy a Planescape: Torment. Magukból a Baldur’s Gate-ekból készültek remasterek is, amelyek nemcsak PC-re, hanem Androidos okostelefonokra és tabletekre is megjelentek. (Okostelefonon sajnos elég nagy macera játszani velük.) A Baldur’s Gate 3 sajnos eddig nem készült el, hiába kérte oly sok rajongó a BioWare-t – részben azért is, mert a fejlesztőcég a Dragon Age fejlesztésébe kezdett helyette.

A Baldur’s Gate 2 retrocikket itt olvashatjátok el, számomra a mai napig minden idők egyik legjobb szerepjátéka a The Witcher és Mass Effect trilógia mellett. Alant pedig egy kis kedvcsináló zene hallható.

FORRÁS: Polygon

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu