Xbox One-ra is meg fog jelenni a Final Fantasy VII Remake?

Megismétlődhet a Final Fantasy XV története: az eredetileg Final Fantasy Versus XIII-ként PS3-exkluzív játék egy hosszú fejlesztés után végül multiplatform lett…

Még május elején kiadott egy hosszabb játékmenet-videót a Square Enix a már majdnem négy éve bejelentett Final Fantasy VII Remake-ből (ez a State of Play része volt), azzal a kijelentéssel, hogy az E3 során, a Square Enix Live E3 2019 alatt több részletet is elárul a játékról. (Ez a The Avengers-játékra is vonatkozik, amiről a héten két alkalommal is értekeztünk már.)

Nos, itt jön be a képbe az írországi GameStop, aminek a weboldalán az látható, hogy Xbox One-ra listázták ki a Final Fantasy VII Remake-et, ami eddig PlayStation 4-re volt csak bejelentve. (De mivel csak erről a platformról volt szó, talán joggal exkluzívként is nevezhettük idáig.) Úgy tűnik, hogy a Square Enix a Final Fantasy XV és a Kingdom Hearts III után (utóbbi eddig főképp PlayStationös sorozat volt!) a két epizódban megjelenő Final Fantasy VII Remake-et is kiadja a Sony konzolja mellett a Microsoftéra is. (75 euró azért borsos…)

Eközben a Twitteren a Kotakunak író Jason Schreiernek feltették ezt a kérdést: „Szóval lehetséges, hogy legalább a Cyberpunk 2077-et, a The Last of Us Part II-t, a Ghost of Tsushimát, a George R. R. Martin-féle FromSoftware játékot, egy-két Ubisoft AAA-címet, illetve a Final Fantasy VII Remake első részét mind megkapjuk 2020 első felében?”, amire a válasza ez volt: „Arra alapozva, amit eddig hallottam, igen, mindegyiket! 2020 vad [év] lesz!”

Úgyhogy a Square Enix csendben multiplatformmá gyúrhatta át Cloudék eredetileg 1997-ben, az első PlayStationre kijött történetét, de azért ez is több a semminél. Talán még emlékezhetünk a kiadó a 2014-es PlayStation Experience-en megejtett húzására: bejelentették akkor a FF VII-et PlayStation 4-re… de az nem volt más mint a PC-s port újrakiadása PS4-en. (Ezt a csorbát küszöbölték ki a remake E3 2015-ös bejelentésével.)

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu